(P) Alegerea unei combine agricole second hand este dificilă? Iată câteva sfaturi!

Alegerea unei combine agricole second hand este dificilă? Iată câteva sfaturi!

Dacă ești interesat de achiziționarea unei combine agricole pentru afacerea pe care o ai, atunci acest articol este pentru tine!

Cu toate că sunt câteva beneficii ale achiziției unui utilaj nou față de unul la mâna a doua, efortul financiar poate fi prea mare pentru a putea fi susținut. În acest caz, trebuie să găsești vehiculul potrivit la prețul potrivit.

Tocmai de aceea, în rândurile de mai jos, vei descoperi ce trebuie să verifici și care sunt detaliile care contează cel mai mult în achiziționarea unei combine agricole second hand.

Alege un brand cu renume
În funcție de bugetul pe care l-ai alocat acestei investiții, de necesitățile afacerii tale și de preferințele pe care le ai, poți opta pentru un model din gama acestor mari producători:

- John Deere - fiind considerat lider în producția de mașinării și echipament pentru sectorul agricol, John Deere este un brand puternic și în construcția unor astfel de utilaje.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

- Case IH - această companie se concentrează foarte mult pe recoltarea autonomă, așadar întotdeauna vine cu propuneri și inovații tehnologice care eficientizează activitatea și simplifică operarea combinelor agricole.

- New Holland - Sprijinind agricultura sustenabilă, New Holland produce modele care permit o recoltare mai “curată” și mai eficientă.

- Massey Ferguson - Inovând constant, acest brand este renumit pentru echipamentele agricole deosebit de precise, iar combinele din oferta Massey Ferguson au între 175 și 459 cai putere.

Evident, acestea sunt doar câteva dintre brandurile care produc astfel de utilaje de calitate, iar decizia ta nu trebuie să fie influențată în totalitate de renumele producătorului.

Alege modelul potrivit activității tale
Cu toate că poate părea ideal să alegi o combină de mare capacitate, acest detaliu ar putea reduce eficiența lucrului în unele situații. Câteodată, este de preferat să ai o mașină care produce mai puțin și oferă o încărcătură mai ușor de operat decât o combină uriașă care stă pe loc în așteptarea preluării producției.

Evident, trebuie să te asiguri că echipamentul de recoltare din dotarea combinei agricole corespunde culturii tale. Pentru o eficiență sporită, culturi precum floarea-soarelui, porumb, soia sau orez necesită un echipament frontal specific.

Adresează întrebările potrivite
Atunci când hotărăști să alegi una dintre ofertele la mâna a doua, trebuie să pregătești un set de întrebări pentru a te asigura că utilajul a fost menținut într-o condiție bună. Iată ce ai putea să întrebi:

- Care este istoricul de service al utilajului?
- Ce specificații are hederul? (Capacitatea de procesare a combinei agricole nu ar trebui să depășească eficiența echipamentului de recoltare)
- Câte ore de funcționare are utilajul?
- Operarea combinei este confortabilă?
- Care este rata de descărcare a producției?

Verifică exteriorul
Afacerea ta depinde de achiziționarea unui astfel de utilaj eficient și în stare bună de funcționare. Tocmai de aceea, este foarte important să ai la dispoziție un număr mare de fotografii cu utilajul sau chiar să îl inspectezi personal.

De regulă, fermierii întrețin foarte bine combinele agricole pentru a le prelungi durata de funcționare, însă întotdeauna este bine să verifici.

Verifică interiorul
Recoltarea implică ore în șir de muncă neîntreruptă, motiv pentru care vei dori să te asiguri de confortul cabinei în care vei petrece respectivele ore. Pe lângă funcționarea corectă a tuturor comenzilor, este important și ca dotările utilajului să îți ofere gradul de confort pe care îl dorești.

O cabină confortabilă va fi dotată cu spațiu de depozitare, sistem de climatizare și opțiuni de divertisment (radio, mp3 player etc).

Inspectează cauciucurile
Cauciucurile sunt elemente foarte importante în funcționarea corectă a utilajelor. Atunci când ai o încărcătură de 12 tone, iar greutatea proprie a combinei agricole depășește 16 tone, această sarcină ar putea avea un impact puternic asupra solului.

Poate apărea compactarea pământului, mai ales atunci când cauciucurile nu au calitățile potrivite de preluare a greutății. În plus, cauciucurile potrivite vor îmbunătăți mobilitatea, tracțiunea și durabilitatea utilajului.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Premieră SGR la East European Comic Con: prima colectare automată în cadrul unui eveniment de amploare
(P) Premieră SGR la East European Comic Con: prima colectare automată în cadrul unui eveniment de amploare

RetuRO, alături de organizatorul evenimentului, de TOMRA și Jerry’s Pizza, a organizat prima colectare automată a ambalajelor SGR în cadrul unui eveniment de mari dimensiuni, la East European Comic Con, desfășurat între 19 - 21 aprilie la Romexpo.

 

Cărămidă cu cărămidă, proiectul Grivița 53 prinde contur existențial. Dar mai e nevoie de ctitori...
Cărămidă cu cărămidă, proiectul Grivița 53 prinde contur existențial. Dar mai e nevoie de ctitori...

După opt ani, Grivița 53 – primul teatru construit de la zero de comunitate - începe să se vadă. Parterul teatrului, sala mare și etajul 1 sunt gata (la roșu), urmând ca până la sfârșitul lunii mai să fie finalizată integral structura.

(P) Irina Rimes și-a invitat fanii la dans prin intermediul #FreeClipChallenge. „Căștile au rămas la locul lor”
(P) Irina Rimes și-a invitat fanii la dans prin intermediul #FreeClipChallenge. „Căștile au rămas la locul lor”

Când vine vorba de lumea showbiz-ului, Irina Rimes știe cel mai bine cum să-și țină aproape fanii.

 

Recomandări
INTERVIU. Gabriela Firea: ”Nici măcar dacă m-ar ruga Marcel Ciolacu, personal, să preiau conducerea PSD, nu voi face asta”
INTERVIU. Gabriela Firea: ”Nici măcar dacă m-ar ruga Marcel Ciolacu, personal, să preiau conducerea PSD, nu voi face asta”

Gabriela Firea, candidat PSD la Primăria Capitalei, promite public faptul că, dacă va câștiga încă un mandat în fruntea administrației Bucureștiului, nu va încerca să-i fure scaunul lui Marcel Ciolacu de la șefia PSD, nici dacă el o va ruga asta.

Ofensivă de nestăvilit a forțelor ruse în Ucraina. Solicitarea lui Șoigu dă fiori Kievului
Ofensivă de nestăvilit a forțelor ruse în Ucraina. Solicitarea lui Șoigu dă fiori Kievului

În plină ofensivă a forțelor Moscovei în Ucraina, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a cerut, miercuri, suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară din țara vecină, informează Reuters.

Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor
Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus marți-noapte în România, sub escortă.