Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

O boala disparuta din Romania acum 30 de ani, semnalata la Cluj. Totul ar fi inceput de la o excursie intr-o tara exotica

Embed:

Suspiciune de febra tifoida la un pacient internat la spitalui de Boli Infectioase din Cluj-Napoca. Este vorba despre o femeie care ar fi fost recent intr-o excursie in Thailanda.

Dr. Mihai Moisescu, director DSP Cluj: "Este o suspiciune si se aplica masuri de izolare intotdeauna pana la confirmarea sau neconfirmarea diagnosticului. Pacientul este izolat in spital conform procedurilor. Probele sunt la Bucuresti, asteptam rezultatul, luni sau marti. Pacientul a calatorit in afara Romaniei. Afirmativ spune ca consumat alimente si a consumat apa imbuteliata"

Femeia a fost in Thailanda cu un grup de colegi. Toti sunt angajati la o firma din Bucuresti, care le-a facut cadou excursia.

Febra tifoida nu a mai fost intalnita in Romania de peste 30 de ani. Este o boala transmisa de doua bacterii si e specifica tarilor sarace. Se transmite prin consumul lichidelor si al alimentelor contaminate si prin contact direct cu bolnavul. La nivel international, febra tifoida afecteaza peste 21 de milioane de oameni anual, iar circa 200.000 dintre acestia mor din cauza infectiei.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 26 Martie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed