Doua surori romance erau in Paris, in momentul atentatelor. Una dintre ele a fost ranita. "Voia sa ne ucida"

×
Codul embed a fost copiat

Premierul francez Manuel Valls a anunta ca 103 dintre cele 129 de persoane care au murit in atentatele de la Paris au fost identificate.

Intre timp au aparut noi imagini filmate in clipele cumplite ale atacuurilor teroriste de vineri seara. Va avertizam ca urmeaza imagini care pot afecta emotional telespectatorii.

Un martor a filmat schimbul inversunat de focuri dintre fortele de ordine si teroristii care au masacrat zeci de oameni nevinovati la Bataclan.

 In sala de spectacole, focurile de arma ucigase au izbucnit in timpul concertului rock sustinut de trupa americana Eagles of Death Metal. Unul dintre chitaristi fuge de pe scena, in timp ce bateristul se adaposteste in spatele tobei. Toti membrii trupei au scapat teferi dupa ce au iesit prin culise.

Au reusit sa scape cu viata si zeci de spectatori care au apucat sa fuga din sala de concerte. Unii erau gata sa sara pe geam, de la etaj.

Citește și
paris, atacuri
Scriitorul Matei Visniec, stabilit in Franta: "Este un razboi impotriva vietii, intre barbarie si civilizatie"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Martor: "Cu mainile intinse in fata m-am aruncat pe jos, peste alti oameni culcati si ei la pamant. Un singur gand mi-a trecut atunci prin minte, sa ies cat mai repede afara"

Laura, o romanca, a scapat dintr-unul dintre atacuri. Povesteste cu ochii in lacrimi cum teroristii au tras asupra masinii in care se afla, cu sora ei si inca doua femei. Moartea le-a ocolit, doar sora ei a fost ranita usor.

Cezara: "Noi am auzit focuri, am crezut ca sunt pocnitori sau artificii. Cum mergeam, am vazut un barbat care a inceput sa traga in noi. Am simtit mirosul de praf de pusca, au trecut patru gloante prin parbriz. Am simtit ca am capul, ud, apoi o durere imensa la urechea stanga si le-am zis fetelor ca m-au impuscat"

Laura: "Avea un Kalasnikov. A inceput sa traga. Este groaznic momentul in care vezi, privesti, stii ca se trage in tine. Atunci eu am accelerat si toate ne-am lasat in jos. I-am vazut privirea si era clar ca voia sa ma ucida. Masina este ciuruita, nu stim cum a facut sa iesim tefere toate patru".

Martor: "Am vazut patru indivizi inarmati chiar in fata ferestrei mele. Era infricosator, nici nu stiu cum sa descriu. Era intuneric dar am vazut ca tin in mana pusti. Erau agitati, tipau unul la altul, se uitau in jur, incercau diferite usi".

Chris Morrow, un colaborator la CNN, a filmat aceste imagini, vineri seara, cu telefonul mobil. Femeia e convinsa ca i-a surprins pe unii dintre membrii comandoului terorist

"Niste arme mari, pusti... Am tot vazut si revazut imaginile astea si sunt sigura ca nu erau politisti."

Au aparut imagini socante filmate imediat dupa atacul de la La Bonne Bière, pe strada Fontaine au roi. Altcineva a surprins momentele de panica si confuzie, imediat dupa atacul de la restaurantul La Petit Cambodge.

"Ce se intampla? Ce se intampla? A fost un atentat."

O echipa de atentatori a secerat oameni si la barul Le Carillon, aflat in apropiere de La Petit Cambodge. In total 14 oameni au fost ucisi doar in acea zona, si zece au fost grav raniti.

“I-am vazut pe toti acesti oameni alergand in toate directiile. Oameni chiar aici in fata, sub mese. In timp ce erau impuscati. Cand erau culcati la pamant. Infiorator" a spus un martor, cu lacrimi in ochi.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Marturia unei tinere care a scapat din cosmarul de la Bataclan:
Marturia unei tinere care a scapat din cosmarul de la Bataclan: "M-am prefacut ca sunt moarta, ne urmareau ca vulturii"

Isobel Bowdery s-a aflat in sala de concerte Bataclan, in momentul in care teroristii au intrat si au facut un adevarat carnagiu.

Scriitorul Matei Visniec, stabilit in Franta:
Scriitorul Matei Visniec, stabilit in Franta: "Este un razboi impotriva vietii, intre barbarie si civilizatie"

Scriitorul si jurnalistul roman Matei Visniec este in stare de soc. A trait la maximum dezastrul de vineri seara, iar emotiile au atins cote dramatice cand a aflat ca teroristii au atacat si o sala de spectacole.

Marturiile supravietuitorilor din Paris.
Marturiile supravietuitorilor din Paris. "Era o scena din iad, trageau in noi ca si cum am fi fost pasari la vanatoare"

Cativa dintre supravietuitorii atentatelor din Paris, ce au avut loc in seara de 13 noiembrie 2015, au povestit momentele de groaza prin care a trecut.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.