VREMEA DE 1 MAI SI PASTE 2013. Prognoza meteo pentru fiecare regiune a tarii

vremea de Paste 2013

VREMEA DE PASTE 2013. Pentru 1 mai si Paste 2013 meteorologii ANMH  ne anunta ca vom avea temperaturi ridicate, dar exista sansa sa ploua slab in majoritatea regiunilor tarii.

VREMEA DE 1 MAI SI PASTE 2013

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

VREMEA DE 1 MAI SI PASTE 2013. Prognoza meteo pentru lunile aprilie, mai si iunie 2013

VREMEA IN BANAT

Citește și
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Dupa doua zile in jurul valorii medii regionale de 21 de grade, temperaturile maxime vor creste incepand din 24 aprilie pana la circa 26 de grade. În intervalul 28 aprilie - 5 mai 2013, valorile termice diurne vor fi tinde sa scada, cu mici variatii de la o zi la alta, spre o medie în jur de 20 de grade. Temperaturile minime nocturne vor fi cvasistationare la 9 grade intre 22 si 26 aprilie, apoi vor creste atingand 14 grade pe 28 aprilie, urmand ca ulterior sa scada spre valorea medie de 10 grade, pe 5 mai. Ploile in general slabe cantitativ, insa sub forma de aversa si posibil însotite de descarcari electrice vor avea o probabilitate mai mare de aparitie in intervalul 27 aprilie - 5 mai, cand se pot semnala zilnic.

VREMEA IN CRISANA

In intervalul 22 - 27 aprilie 2013, temperaturile maxime vor creste treptat de la 21 la 26 de grade. Apoi, cu mici variatii de la o zi la alta, aceste valori vor tinde sa scada spre o medie in jur de 20...22 de grade. Temperaturile minime vor oscila intre 7 si 9 grade între 22 si 26 aprilie, urmand o crestere timp de doua nopti pana la 13 grade pe 28 aprilie, pentru ca, ulterior, media regionala sa scada pana în jurul a 10 grade pe 5 mai. Cantitatile de precipitatii vor fi foarte slabe în prima saptamana, cand vor fi si zile lipsite de ploi, insa in intervalul 27 aprilie - 5 mai se vor semnala descarcari electrice si va creste probabilitatea de aparitie a averselor care pot fi si moderate cantitativ.

VREMEA IN TRANSILVANIA

Temperaturile maxime vor creste de la 18 grade pe 22 aprilie pana in jur de 25 de grade pe 27 aprilie 2013. Apoi, aceste valori vor scadea spre o medie regionala în jur de 20 de grade pe 4 si 5 mai. Între 22 si 26 aprilie, temperaturile minime vor avea mici variatii între 5 si 7 grade, apoi urmeaza ca ele sa creasca pana la 10 grade pe 28 aprilie. Saptamana viitoare, media regionala a minimelor nocturne va scadea usor si treptat pana spre 7 grade pe 4 si 5 mai. Ploile vor fi slabe sau chiar vor lipsi in intervalul 25-27 aprilie, dar ulterior vor avea o probabilitate mai mare de aparitie, iar incepand cu data de 30 aprilie si pana pe 5 mai, se pot semnala zilnic averse izolat moderate cantitativ si descarcari electrice.

VREMEA IN MARAMURES

Maximele termice vor creste treptat pana pe 27 aprilie 2013, de la valori medii de 19...20 de grade pana la 24...25 de grade. Dupa data de 28 aprilie, temperaturile diurne vor fi in scadere spre o medie regionala în jurul a 20 de grade în ultimele zile ale intervalului de prognoza. Temperaturile minime vor avea valori ce nu vor depasi in medie 9 grade pana pe 27 aprilie, vor atinge 11...12 grade pe 28 aprilie, iar ulterior vor scadea treptat spre o medie de 9 grade in ultimele doua nopti ale intervalului de prognoza. Ploile sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, se vor semnala pe 23 aprilie si saptamana viitoare, cand acestea pot fi, in unele zile, izolat moderate cantitativ.

VREMEA IN MOLDOVA

Temperaturile maxime vor creste de la 15 grade pe 22 aprilie pana la 25 de grade pe 27 aprilie 2013. Apoi, aceste valori vor scadea treptat de la o zi la alta spre o medie regionala in jurul a 20 de grade pe 4 si 5 mai. Intre 22 si 26 aprilie, temperaturile minime nu vor depasi media regionala de 9 grade, fiind doar de 4...6 grade în primele doua nopti. Ele vor atinge 12 grade pe 29 aprilie si apoi vor scadea treptat, pana la o valoare de circa 10 grade pe 4 si 5 mai. In prima saptamana vor predomina zilele lipsite de ploi, apoi probabilitatea acestora va creste, iar in intervalul 30 aprilie - 5 mai se pot semnala descarcari electrice si izolat averse moderate cantitativ.

VREMEA IN DOBROGEA

Maximele temperaturii aerului vor creste semnificativ, intre 22 si 24 aprilie 2013, de la valori medii de 14 la 21...22 de grade. În intervalul 25 - 29 aprilie, temperaturile diurne vor oscila intre 19 si 23 de grade, iar între 30 aprilie si 5 mai vor tinde sa scada usor pana spre 19...20 de grade. Temperaturile minime vor fi sub 10 grade în primele 3 nopti, dar in restul intervalului de prognoza, se vor situa, in medie, între 11 si 14 grade. Pe fondul vremii predominant frumoase, in aceasta regiune probabilitatea de aparitie a ploilor va fi foarte mica.

VREMEA IN MUNTENIA

Temperaturile maxime vor creste semnificativ in primele trei zile, astfel incat se va atinge o medie în jurul a 25 grade pe 24 aprilie. In perioada 25 – 29 aprilie 2013 incalzirea va fi mai lenta, fiind de asteptat o crestere a acestor valori cu inca 2...3 grade. Din 30 aprilie tendinta se inverseaza, dar pana la sfarsitul saptamanii viitoare in nici o zi nu se va cobori sub media de 21 de grade. Temperaturile minime vor fi mai mici in primele 3 nopti, cand nu vor depasi in medie 8 grade, dar in restul intervalului de prognoza se vor situa intre 9 si 13 grade. Dupa data de 30 aprilie creste probabilitatea de aparitie a ploilor în general slabe, mai ales sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice.

VREMEA IN OLTENIA

Temperaturile maxime vor creste de la o medie de 19 grade pe 22 aprilie pana la 24 grade pe 24 aprilie 2013. In perioada 23 – 29 aprilie, pe fondul unor mici variatii de la o zi la alta, vor fi valori cuprinse între 24 si 26 de grade. Din 30 aprilie tendinta este de racire treptata, dar pana la sfarsitul intervalului in nici o zi nu se va cobori sub media de 21 de grade. Temperaturile minime vor fi ceva mai mici pana pe 26 aprilie, cu medii regionale intre 7 si 9 grade, dar in restul intervalului de prognoza acestea se vor situa între 10 si 13 grade. Va creste treptate probabilitatea de aparitie a ploilor slabe, mai ales sub forma de aversa si posibil insotite de descarcari electrice, intre 27 si 29 aprilie si dupa data de 30 aprilie.

VREMEA LA MUNTE

Temperaturile maxime vor marca o crestere de la o zi la alta pana pe 27 aprilie, de la valori medii de 9 grade pana la 17 grade. In intervalul 28 aprilie - 5 mai 2013 valorile termice diurne vor fi în scadere treptata spre medii de 11 grade. Temperaturile minime vor avea aceeasi evolutie ca si cele maxime, adica vor creste pana pe 27 aprilie, de la valori medii nocturne de 1...2 grade pana la 7 grade, iar ulterior vor fi in scadere usoara spre medii de 5 grade in ultimele doua nopti ale intervalului de prognoza. Pe fondul vremii usor mai calde decat in mod obisnuit la sfarsit de aprilie si inceput de mai, probabilitatea de aparitie locala a averselor în general slabe si a descarcarilor electrice va fi mai ridicata pe 22 si 23 aprilie si din nou în cursul saptamanii viitoare.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Audi dezvăluie noul SUV Q6 e-tron: primul model electric de următoarea generaţie
Audi dezvăluie noul SUV Q6 e-tron: primul model electric de următoarea generaţie

Audi a prezentat luni noul său SUV Q6 e-tron complet electric, primul vehicul de producţie cu arhitectura sa de vehicul electric de nouă generaţie, transmite CNBC.

O suceveancă a născut, apoi și-a pus copilul în mașina de spălat. Cum a ieșit la iveală fapta femeii
O suceveancă a născut, apoi și-a pus copilul în mașina de spălat. Cum a ieșit la iveală fapta femeii

O femeie de 32 de ani din Vatra Dornei, județul Suceava, și-a învelit nou-născutul într-o pătură, apoi l-a abandonat în mașina de spălat, pe 14 martie.

Un monument istoric din Vâlcea a luat foc. Pompierii au intervinit la biserica veche de trei secole. GALERIE FOTO
Un monument istoric din Vâlcea a luat foc. Pompierii au intervinit la biserica veche de trei secole. GALERIE FOTO

Pompierii militari intervin, marţi dimineaţa, cu mai multe echipaje la un incendiu care a cuprins o biserică de lemn, veche de trei secole, din municipiul Râmnicu Vâlcea, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Recomandări
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene. 

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.