Ultimele clipe din viata lui Ionut. Fratele acestuia a dat prima marturie in fata psihologului

×
Codul embed a fost copiat

CANCAN.RO | Ultimele ore din viata lui Ionut, baietelul de 4 ani sfasiat de maidanezi in Capitala, au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Copilul a fost filmat in timp ce se juca fericit cu fratele sau. Alearga pe alee, spre banca, unde probabil ii astepta bunica. Pe de alta parte, tatal celor doi copii a dat joi o declaratie in fata procurorilor. Fratele lui Ionut i-a povestit psihologului ce s-a intamplat in acea zi neagra si va fi audiat cand parintii vor considera ca este pregatit.

La ora 9.21, fratele mai mare alearga pe una dintre alei. 20 de secunde mai tarziu apare si Ionut.

De cand au ajuns in parc si pana au disparut, fratii Anghel au alergat mai tot timpul in jurul artezienelor. Camera de supraveghere i-a filmat aici, iar a doua i-a surprins exact vis a vis. Practic, copiii alergau in cerc.

Aproape doua ore mai tarziu bunica anunta lipsa nepotilor agentilor de securitate din parc. Pe imaginile inregistrate, la 11, 12 minute, se vede cum gardienii din parc ii intrebau pe trecatori despre cei doi copiii pe care femeia nu ii mai vazuse de ceva vreme. Din imaginile surprinse pe camerele de supraveghere nu se poate estima cat timp au lipsit copiii de sub ochii bunicii.

Citește și
dispozitiv caini
Metoda prin care bucurestenii incearca sa se protejeze.Cum functioneaza dispozitivele anti-maidanezi
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Bunica sustine ca initial a stat pe o banca si pentru ca baietii se mutau tot timul a venit si ea din banca in banca pana aici. Unii se intreaba atunci de ce nu i-a vazut pe baieti iesind exact in acea directie. Unii martori sustin in schimb ca au vazut-o pe bunica stand tot tipul la capatul fantanilor si ca de aceea nu si-ar fi vazut nepotii iesind ca nu avea cum de la acea distanta.

Un lucru este cert: la aproape doua ore si jumatate de cand au fost inregistrati prima data alergand in parc, doar baiatul cel mare a mai fost surprins de camere, in momentul in care este adus de un barbat.

Un barbat l-a adus de mana pe fratele cel mare aici la poarta principala a parcului. El spune ca l-a gasit pe barbat pe strada Tuzla, aflata la un kilometru distanta, drum ce poate fi parcurs in 20 de minute.

Imaginile aparute vor fi studiate si de anchetatori. Astazi, tatal lui Ionut a dat prima declaratie in fata procurorilor.

"Responsabili sunt cainii, bunica i-a supravegheat.", a declarat tatal, Valentin Anghel.

Barbatul care l-a adus inapoi in parc pe fratele lui Ionut nu a fost deocamdata identificat. El este cautat de anchetatori, pentru ca declaratiile lui sunt foarte importante. Iar fratele lui Ionut ar putea fi audiat in prezenta psihologului, atunci cand parintii lui vor considera ca baiatul este pregatit. In acest moment copilul si familia sa primesc ajutor de specialitate.

Asadar, copilul care si-a vazut fratiorul sfasiat de caini i-a povestit tot psihologului. Ancheta va stabili cine este vinovat pentru moartea lui Ionut. 

ULTIMELE IMAGINI CU IONUT

Cancan a intrat in posesia unor imagini surprinse de camerele de supraveghere ale parcului Tei, cu ultimele momente din joaca celor doi baieti, Ionut si Andrei Anghel, inainte ca ei sa treaca de gardul catre terenul parasit

Sunt imagini cu baietii familiei Anghel, Ionut, de 4 ani si Andrei, de 6 ani, intr-un moment de veselie, de joaca, un moment care nu prevestea cu nimic tragedia ce avea sa urmeze.

VEZI IMAGINILE VIDEO CU CEI DOI PE CANCAN.RO

La ora 9.21, Andrei, cel mare, apare primul. Alearga destul de repede pe aleea principala, pe langa fantana. Prea repede pentru fratele lui, de numai 4 ani, care a ramas serios in urma. Cel mic intra in raza camerei de supraveghere la aproape un minut distanta de fratele sau, care e mult in fata.

VEZI IMAGINILE VIDEO CU CEI DOI PE CANCAN.RO

Cei doi se indrepta spre celalat capat al parcului – fata de zona prin care se presupune ca au iesit. Cel mai probabil au continuat sa alerge, pana au facut o tura completa in jurul fantanilor, iar in capat au ajuns la locul de joaca marginit de gardul spart.

De la ora 9.23, baietii Anghel nu mai apar pe niciuna dintre cele noua camere de supraveghere situate in mijlocul parcului si care “acopera” o buna parte din aleea principala. Nici bunica lor nu e de vazut. Nici chiar dupa ora 10.30, atunci cand se presupune ca batrana le-a sesizat lipsa si a pornit sa-i caute.

De abia la ora 11.36, cand trecusera 2 ore si 15 minute de cand baietii au fost filmati de o camera de supraveghere camera numarul 1, situata chiar la intarea in parc, il surprinde pe Andrei, baiatul cel mare al familiei Anghel, alaturi de un tanar imbracat in bermude, camasa si adidasi, iar cei doi merg sa vorbeasca cu paznicii.

CITESTE MAI MULTE SI VEZI VIDEO PE CANCAN.RO

Nitu: Procurorul a dispus ridicarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat, joi, la iesirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, ca procurorul care investigheaza cazul copilului ucis de caini a dispus ridicarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei.

"Pot sa va spun ca procurorul a dispus ridicarea imaginilor, pentru a putea fi vizualizate si analizate din punct de vedere judiciar", a spus Tiberiu Nitu, dupa ce a participat sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Intrebat daca procurorul de caz nu putea sa verifice sau sa se intereseze, inainte de aparitia in presa, despre imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei, procurorul general a spus ca el nu poate sa anticipeze sau sa dispuna ce trebuie sa faca un procuror intr-o ancheta.

"Ar fi chiar nelegal ca eu sa impun procurorului sa faca ceva sau sa nu faca ceva intr-o ancheta penala. Dumnealui isi stabileste ancheta, planul de cercetare, prioritatile, dumnealui hotaraste cum actioneza", a adaugat Tiberiu Nitu.

Procurorul general a subliniat ca este nelegal sa ii spuna unui procuror cum sa-si conduca ancheta.

"Daca intr-un final se va stabili ca, intr-un anumit moment, nu a actionat corect, Inspectia Judiciara va stabili acest lucru, dar, in timp real, este chiar nelegal ca procurorul general sa impuna unui procuror ce sa faca, cum sa faca, cand sa faca", a adaugat Tiberiu Nitu.
 

Tatal lui Ionut: cainii sunt de vina pentru moartea fiului meu

Tatal lui Ionut Anghel a declarat, joi, la iesirea de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca de vina pentru moartea fiului sau sunt cainii, precizand ca nu are niciun semn de intrebare in acest sens.

Valentin Anghel a spus ca nu a vazut la Parchet imagini care ar fi fost surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei in 2 septembrie, inainte ca baietelul sa fie gasit mort.

Intrebat cum comenteaza speculatiile referitoare la faptul ca Ionut nu ar fi fost atacat de caini maidanezi, ci de caini de lupta, Valentin Anghel a spus ca nu stie nimic in acest sens.

Valentin Anghel a mai spus ca nu am niciun semn de intrebare despre ce s-a intamplat in 2 septembrie, precizand ca pentru el totul este clar din acest punct de vedere.

Intrebat care este starea lui Andrei, fratele lui Ionut, si daca acesta ar putea fi audiat de procurori, Valentin Anghel a spus ca starea lui este buna, dar nu vrea sa mai aiba un alt factor de stres, astfel ca depinde de el cand va putea sa vorbeasca si cu anchetatorii. El a precizat ca baietelul a facut o declaratie in fata psihologilor, spunand atunci tot ce a vazut si ce s-a intamplat in 2 septembrie.

Valentin Anghel a mai spus ca merg in continuare impreuna ca familie la psiholog.

Intrebat daca Andrei a povestit familiei daca au fost atrasi de ceva in zona de langa parc, Valentin Anghel a spus ca acestia, ca orice copii, explorau zona, fiind o zona necunoscuta pentru ei.

Intrebat daca un barbat care l-ar fi adus pe Andrei la bunica lui a deschis o poarta de pe proprietatea privata pe care a fost gasit Ionut muscat de caini, Valentin Anghel a spus ca acestia au iesit pe o poarta, care era spre strada, nu spre parc.

Intrebat ce a spus barbatul atunci cand l-a adus pe Andrei, Valentin Anghel a raspuns: "intrebati-o pe bunica".

Tatal lui Ionut a mai spus ca, pe parcurs, va analiza daca va cere daune, precizand ca nu acesta este scopul.

Avocatul familiei Anghel a declarat ca ancheta nu este finalizata, pentru ca altfel ar fi fost si persoane puse sub invinuire, cercetarile fiind in faza premergatoare inceperii urmaririi penale.

Acesta a spus ca nu a vazut la Parchetul ICCJ imagini care ar fi fost surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei in 2 septembrie.

Avocatul a adaugat ca cei doi copii au disparut de langa bunica lor aproximativ 30 de minute, timp in care aceasta s-a interesat de ei.

Intrebat daca baiatul cel mare a fost adus la bunica lui de catre un barbat, din zona strazii Tuzla, si daca acesta a fost identificat, avocatul a spus ca, din ce stie el, aceasta persoana nu a fost identificata si audiata.

Ionut Anghel, in varsta de patru ani, a murit in 2 septembrie, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externa, pe corpul copilului fiind gasite sute de plagi, declara in 3 septembrie, pentru MEDIAFAX, medicul care a facut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul National de Medicina Legala (INML). Medicul a precizat ca doar pe talpile copilului de patru ani nu au fost gasite plagi, restul corpului fiind cu sute de muscaturi de caini.

Dosarul penal a fost deschis in 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucuresti, iar o zi mai tarziu ancheta a fost preluata de procurorii Parchetului instantei supreme, avand in vedere complexitatea cauzei si intensa mediatizare a acesteia.

Procurorii fac cercetari privind imprejurarile in care a murit Ionut Anghel si verifica daca au fost respectate dispozitiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a cainilor fara stapan. Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie anunta ca dosarul privind uciderea de catre caini maidanezi a lui Ionut Anghel este in faza actelor premergatoare.

Razvan Bancescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, a fost audiat in 4 septembrie, el declarand atunci ca nu se simte in niciun fel raspunzator pentru incidentul in urma caruia copilul de patru ani a murit sfasiat de caini.

Bancescu preciza ca a fost chemat de anchetatori pentru a da declaratii in calitate de martor si a adus mai multe documente, intrucat unul dintre cainii care au atacat copilul a fost al ASPA, fiind adoptat in decembrie 2008 de Asociatia Caleidoscop. Acesta afirma ca, din informatiile sale, Asociatia Caleidoscop a adoptat noua caini de la ASPA.

Ulterior, Bancescu a venit de mai multe ori la Parchet, pentru a aduce documentele cerute de anchetatori si pentru a raspunde intrebarilor acestora.

In 6 septembrie, procurorii le-au audiat pe Carmen Secareanu, presedinta Asociatiei Caleidoscop, si pe Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociatiei Caleidoscop, care in 2008 a semnat, in numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre cainii care l-au omorat pe Ionut Anghel.

Avocata presedintelui Asociatiei Caleidoscop declara, la iesirea de la Parchetul instantei supreme, ca aceasta este incriminata in dosarul privind moartea lui Ionut Anghel, dar nu a fost pusa inca sub acuzare.

Avocatul Valentin Rachiteanu, cel care o apara pe Lavinia Nica, spunea ca aceasta are in prezent calitatea de martor, ca procedurile sunt in curs si ca procurorii efectueaza "expertize criminalistice".

In 9 septembrie au fost audiati Constantin Ciorascu, administratorul firmei pe terenul careia Ionut Anghel a fost omorat de caini, si reprezentantul unui ONG.

In 13 septembrie a dat declaratii la Parchetul ICCJ bunica lui Ionut. La iesirea din sediul Parchetului, Aurica Anghel a declarat ca le-a spus procurorilor tot ce stia si tot ce a vazut, sustinand ca ceea ce s-a intamplat este o tragedie. Bunica lui Ionut a mai spus ca a avut grija de copii, dar cand a sesizat ca acestia lipsesc, nu a stiut unde sa-i caute, zona in care se afla fiind cu multe alei.

Avocatul acesteia, Bogdan Barbuceanu, a declarat ca nu sunt motive juridice pentru punerea sub acuzare a bunicii lui Ionut, ca aceasta va colabora cu anchetatorii pe parcursul anchetei pentru a se stabili adevarul si ca, cel mai probabil, asociatiile de profil privind maidanezii vor fi cele trase la raspundere in acest dosar penal.

In 17 septembrie a fost audiata la Parchetul instantei supreme presedinta Asociatiei "Cutu, cutu", Marcela Pisla. Aceasta a declarat, la iesirea din Parchetul ICCJ, ca Asociatia Caleidoscop este o fundatie serioasa si responsabila.

Sase caini au fost ridicati in 2 septembrie de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei. Unul dintre acestia, care avea urme de sange pe bot, fusese sterilizat de ASPA si adoptat de Fundatia Caleidoscop in 2008, declara Razvan Bancescu.

Camera Deputatilor a adoptat, in 10 septembrie, Legea privind cainii fara stapan, care stabileste, printre altele, un termen de 14 zile in care cainii sunt tinuti in adaposturi, dupa care, daca acestia nu sunt revendicati sau adoptati, pot fi eutanasiati, edilii avand posibilitatea sa amane eutanasierea.

Articol recomandat de sport.ro
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
Citește și...
Bunica lui Ionut: Am spus procurorilor tot ce stiu, nu am vrut nicio clipa sa se intample o tragedie
Bunica lui Ionut: Am spus procurorilor tot ce stiu, nu am vrut nicio clipa sa se intample o tragedie

Bunica lui Ionut Anghel, copilul de 4 ani ucis de caini, a fost audiata la Parchetul instantei supreme, aceasta declarand ca nicio secunda nu a vrut sa se intample aceasta tragedie si ca doreste ca minti destepte sa decida in privinta maidanezilor.

Metoda prin care bucurestenii incearca sa se protejeze.Cum functioneaza dispozitivele anti-maidanezi
Metoda prin care bucurestenii incearca sa se protejeze.Cum functioneaza dispozitivele anti-maidanezi

Moartea lui Ionut, copilul de 4 ani sfasiat de caini si nevoia de a se simti in siguranta pe strazi, ii indeamna pe tot mai multi bucuresteni sa-si cumpere dispozitive anti-maidanezi.

Audieri maraton la Parchetul General. Fratele lui Ionut va trebui sa fie audiat si el de procurori
Audieri maraton la Parchetul General. Fratele lui Ionut va trebui sa fie audiat si el de procurori

Luni au fost audieri pe banda rulanta la Parchetul General. Procurorii au stat de vorba cu mai multe persoane implicate in dosarul uciderii lui Ionut Anghel.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

De ce nu poate Popescu Piedone să se întoarcă la Sectorul 5, așa cum ar vrea Marcel Ciolacu. Analist: „Ar fi ca o înfrângere”
De ce nu poate Popescu Piedone să se întoarcă la Sectorul 5, așa cum ar vrea Marcel Ciolacu. Analist: „Ar fi ca o înfrângere”

La nici 12 ore după ce l-au schimbat pe medicul Cătălin Cîrstoiu cu Gabriela Firea în lupta pentru primăria Bucureștiului, social-democrații îi sugerează lui Cristian Popescu Piedone să se retragă din cursă.