Cine raspunde de cei 7 caini care au muscat-o de 20 de ori pe femeia gasita moarta la Obor. "Ii lasam pe strada, n-avem loc"

×
Codul embed a fost copiat

Moartea femeii gasita cu muscaturi de caine pe trup, intr-un parc din sectorul 2 al Capitalei, este un mister pe care autoritatile il vor lamuri cel mai devreme in cateva saptamani. Autopsia efectuata nu a adus raspunsurile asteptate.

Medicii au stabilit ca victima era in stare avansata de ebrietate si au numarat pe corp cel putin 20 de muscaturi profunde.

Specialistii nu pot cadea de acord daca a murit in urma hemoragiei, provocate de coltii maindanezilor, sau dupa o coma alcoolica. Un lucru este cert: in Bucuresti, o capitala europeana, oamenii sunt muscati, si chiar ucisi, de caini lasati liberi pe strazi.

"Femeia fara adapost a fost atacata de 7 caini, exact pe aceasta banca. Cel mai probabil, animalele care isi facusera culcus aici, au considerat zona ca fiind teritoriul lor.

Catalin Radu Tanase

Surse din randul anchetatorilor au povestit ca ranile de pe corpul femeilor arata ca aceasta a incercat sa se apere de haita de maidanezi, insa, fiind in stare de ebrietate, nu a avut nicio sansa", a relatat corespondentul PRO TV Catalin Radu Tanase, aflat in parcul in care a murit femeia.

Victima a fost muscata de cel putin 20 ori. Muscaturile sunt pe maini, pe picioare si pe torace iar unele dintre ele sunt profunde. Toate au fost facute in timp ce victima traia.

Citește și
Catalin Radu Tanase
SURSE PROTV: Femeia gasita moarta in Parcul Obor avea plagi muscate. Anchetatori: Victima ar fi fost in stare de ebrietate
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București
Ranile femeii decedate in parcul Obor

Acesta este cel mai probabil scenariu al anchetei, unul in care, Din nou, in Bucuresti, un om sfarseste sub coltii unor caini lasati liberi pe strazi.

Exista si o a doua ipoteza de lucru, una in care femeia a baut prea mult si a lesinat dupa care a fost atacata. Acest aspect insa nu schimba cu nimic faptul ca victima a fost muscata de caini in timp ce era vie si zacea la pamant.

Suspecti in acest caz sunt 7 caini care stateau intr-un parculet, la cateva sute de metri de Primaria Sectorului 2.

Locul atacului cainilor maidanezi, langa primaria Sectorului 2

Primaria nu comenteaza situatia. Reprezentantii ei nu vor sa spuna de ce nu au strans oamenii fara adapost din acea zona si de ce maidanezii nu erau luati de acolo.

Din cei 7 caini, 3 apartin Centrului Teritorial Veterinar al sectorului 2. Alti doi caini sunt in proprietatea asociatiei Cutu-Cutu, care a explicat ca animalele au fost sterilizate si lasate libere pentru ca ei nu au unde sa le tina.

"S-a agreat aceasta formula. Luam cainii, ii sterilizam, ii crotaliem, ii vaccinam si ii ducem pe strada inapoi pentru ca nu avem atatea adaposturi incat sa tinem 40 de mii-60 de mii de caini", a declarat Marcela Pasla, reprezentantul asociatiei Cutu-Cutu. Aceasta a declarat ca nu se simte vinovata de nimic.

In fine, al saselea caine este al Ralucai Pahomi, o doamna care iubeste cainii si a incercat sa salveze cat mai multi de la eutanasiere.

Raluca Pahomi

"Doamna este Raluca Pahomia, nu vrea sa vorbeasca in fata camerei, am vorbit insa cu ea mai devreme. Recunoaste ca a luat aproximativ 100 de caini de-a lungul timpului.

Cincisprezece animale au ajuns la diferiti oamenii ai strazii de care a avut grija si recunoaste ca in acest moment nu stie exact unde sunt acesti caini", a relatat corespondentul PRO TV Paul Angelescu.

Al saptelea caine nu are stapan. Toate cele 7 animale sunt acum intr-un adapost. Ancheta efecutata de autoritati in acest caz este cel putin ciudata.

In aceasta dimineata, inainte ca autopsia femeii sa se incheie, Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, afirma ca "nu sunt momentan date ca decesul s-ar datora muscaturilor de câine".

Apoi, rezultatul expertizei a fost neconcludent, medicii legisti avand pareri impartite. Unii considera ca socul traumatic si cel hemoragic provocat de muscaturi au dus la moartea victimei. Altii cred ca femeia bause prea mult, avand o alcoolemie de 4 la mie in sange, si alcoolul ar fi ucis-o.

Cu toate ca medicii legisti nu au putut trage o concluzie, procurorii pun pe seama acelorasi specialisti cauza mortii femeii:

Concluzia Parchetului

"Moartea persoanei de sex femeiesc, cu identitate necunoscuta, s-a datorat intoxicatiei etilice acute cu aspirat alimentar gastric", adica era in stare de ebrietate si a vomitat, ceea ce i-a provocat moartea.

Totusi, indiferent care specialist are dreptate, femeia era in viata atunci cand a fost muscata de cel putin 20 de ori de caini, spun surse din ancheta.

Maidanezii ar fi trebuit sa fie in grija proprietarilor care ii adoptasera sau in adaposturi, in niciun caz in parcuri unde se joaca multi copii si se plimba oameni in varsta. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Seful ASPA:
Seful ASPA: "5000 de caini pe strazile Capitalei, la 31 martie". 9 caini capturati, dupa tragedia din parcul Obor

Razvan Bancescu, coordonatorul ASPA a declarat intr-o conferinta de presa ca fost capturati 9 caini din zona Obor, din Capitala, dupa ce o femeie a fost gasita decedata in parcul din apropiere, cu urme de muscaturi pe corp.

SURSE PROTV: Femeia gasita moarta in Parcul Obor avea plagi muscate. Anchetatori: Victima ar fi fost in stare de ebrietate
SURSE PROTV: Femeia gasita moarta in Parcul Obor avea plagi muscate. Anchetatori: Victima ar fi fost in stare de ebrietate

Femeia al carei corp a fost gasit intr-un parc din zona Bucur Obor a murit dupa ce a fost muscata de caini, arata informatii obtinute pe surse din cadrul anchetei.

Ancheta privind moartea lui Ionut, baiatul ucis de maidanezi, finalizata. Niciun cuvant despre fundatia Caleidoscop
Ancheta privind moartea lui Ionut, baiatul ucis de maidanezi, finalizata. Niciun cuvant despre fundatia Caleidoscop

In cazul mortii lui Ionut, baiatul de 4 ani sfasiat de o haita de caini, toamna trecuta, langa Parcul Tei din Capitala, concluziile sunt cel putin revoltatoare.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.