tara fagarasului
StirilePROTV

Gastronomie tradițională și bun gust începând de vineri la evenimentul culinar gourme „Țara Făgărașului la București”

Maestru culinar în gastronomie tradițională Daniela Elena Graură din Făgăraș reinventează termenul de mâncare tradițională aducând în această săptămână descoperirile sale la București într-un eveniment culinar gourme „Țara Făgărașului la București”.

Program Țara Făgărașului la București

 

Vineri, 25 septembrie - Acuarela Bistro


19:00 - 20:00 Deschidere proiect – eveniment offline & transmis live pe Facebook

• Prezentarea proiectului "Țara Făgărașului la București" - Cristian Curus, coordonator de proiect

• Prezentare a brandului "Țara Făgărașului" - Mihai Bârsan, reprezentant al Asociației Țara Făgărașului, demarată în ianuarie 2020 pentru a promova potențialul turistic al regiunii

• Turism în Țara Făgărașului - Cezar Dumitru, blogger și susținător al brandului

• Comorile gastronomice ale Țării Făgărașului - prezentare susținută de Daniela Elena Graură, maestru culinar în gastronomie locală

• Bucătăria românească în imagini - o prezentare a fotografului Răzvan Voiculescu, inițiator al proiectului foto-video Bucătăria Hoinară în care arta gastronomică se va împleti cu arta povestitului. Deși își spune “bucătărie”, nu conține rețete, ci mai degrabă intâlniri între oameni, locuri, ingrediente – fiecare cu povestea și aroma sa.

Degustare pentru publicul spectator

Pe parcursul sesiunii de discuții publicul spectator va face o incursiune gastronimică în Țara Făgărașului. Degustare gourmet pregătită de Daniela Elena Graură, maestru culinar în gastronomie locală, și echipa ei de la Casa Terra.

Accesul la eveniment este liber, în limita a 30 de persoane, cu o rezervare prealabilă la 0745 662 889.

20:00 - Proiecție de film românesc, cu tematică culinară

Blid - “Un eseu de nostalgie culinară cu Mircea Groza”

Regie, imagine: Răzvan Sima
Montaj: Diana Rădulescu
Sound design: Viorel Dobre
Muzica: Adi Hadean
După o idee de Răzvan Voiculescu


Sâmbătă, 26 septembrie

• 14:00 Prânz cu Itinerama: Brânzeturi locale din Țara Făgărașului) + Cocktail-uri felurite create de Andrei Boamfă, barmanul "alchimist" ( Acuarela Bistro)

• 19:30 Cină cu Itinerama: Din apele Țării Făgărașului – pește, pui de baltă, crustacee + Cocktail-uri felurite de Andrei Boamfă, barmanul "alchimist" (Espace Minoux )

Duminică, 27 septembrie

14:00 Prânz cu Itinerama: Brânzeturi locale din Țara Făgărașului + Cocktail-uri felurite de Andrei Boamfă, barmanul "alchimist"( Acuarela Bistro)

19:30 Cină cu Itinerama: Din apele Țării Făgărașului – pește, pui de baltă, crustacee + Cocktail-uri felurite de Andrei Boamfă, barmanul "alchimist" (La Espace Minoux)

Biletele sunt disponibile pe Eventbook, iar accesul la fiecare dintre evenimente se face cu respectarea normele de distanțare pentru prevenția răspândirii coronavirusului. Vă rugăm să purtați mască pe parcursul evenimentului cu excepția momentelor în care degustați preparatele pregătite.
–––––––––––––––––––––
Daniela Elena Graură - maestru culinar în gastronomie locală

De câțiva ani bate în lung și în lat tărâmurile ascunse ale Țării Făgărașului în căutarea de ingrediente ascunse pe colinele deluroase, în pădurile dese și apele repezi ale acestei regiuni istorice. Le inventariază, se gândește la care ar fi rostul fiecăruia într-un fel de mâncare, face experimente culinare în bucătăria sa din Făgăraș și reușește într-un final să găsească „preparatul” ideal pentru fiecare ingredient în parte.


Andrei Boamfa – barmanul „alchimist”

Este cel care se ocupă să cucerească ireversibil pe oricine cu „amestecurile” lui denumite cocktailuri. Lui Andrei nu îi veți da o comandă, ci este mai bine să povestiți cu el un pic, asta îl va inspira și va găsi combinația perfectă. Andrei reușește să vă răsfețe gustul final cu mărarul, tarhonul, menta, ghimbirul, castraveții și siropurile noastre din flori, muguri, petale si fructe în combinații unice, memorabile. Amestecurile pot completa inegalabil preparatele cinei din Țara Făgărașului.

Citeste și...
Asociația Țara Făgărașului lansează campania ”Vara Făgărașului”, cu scopul promovării turistice a zonei
Asociația Țara Făgărașului lansează campania ”Vara Făgărașului”, cu scopul promovării turistice a zonei

Asociația Țara Făgărașului lansează campania ”Vara Făgărașului”, o inițiativă inedită, cu scopul promovării turistice a zonei.

10 proiecte la Bikeathon Țara Făgărașului, ediția a VIII-a
10 proiecte la Bikeathon Țara Făgărașului, ediția a VIII-a

Perioada de înscriere a proiectelor pentru cea de-a opta ediție a concursului caritabil de ciclism Bikeathon Țara Făgărașului, o platformă de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, s-a încheiat pe 4 aprilie 2021.

Comunitățile din zona Țării Făgărașului sunt provocate pentru a participa la campania de curățenie „Mănușa de Aur”
Comunitățile din zona Țării Făgărașului sunt provocate pentru a participa la campania de curățenie „Mănușa de Aur”

Comunitățile din zona Țării Făgărașului sunt provocate pentru a participa la campania de curățenie ,,Mănușa de Aur”.

Ultimele Știri
Fenomenul testării virginității la cerere, anchetat de Avocatul Poporului. Renate Weber: „Este odios”
Fenomenul testării virginității la cerere, anchetat de Avocatul Poporului. Renate Weber: „Este odios”

Avocatul Poporului s-a implicat în oprirea fenomenului testelor de virginitate cerute adolescentelor de către familie. Renate Weber a cerut o evaluare legislativă, pentru a vedea în ce măsură medicii pot refuza astfel de cereri.

BNR a majorat dobânda-cheie de la 3,75% la 4,75% pe an, pe fondul celei mai mari inflații din ultimii 19 ani
BNR a majorat dobânda-cheie de la 3,75% la 4,75% pe an, pe fondul celei mai mari inflații din ultimii 19 ani

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a hotărât, miercuri, majorarea ratei dobânzii de politică monetară.

Renate Weber, despre abuzurile sexuale ale profesorilor împotriva elevilor, în școli
Renate Weber, despre abuzurile sexuale ale profesorilor împotriva elevilor, în școli

Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit la Interviurile ȘtirilePROTV realizată de corespondentul Ovidiu Oanță despre drepturile copiilor și adolescenților, și cum sunt ei apărați de lege, profesori, justiție, de toți cei care ar trebui să-i protejeze.