10 proiecte la Bikeathon Țara Făgărașului, ediția a VIII-a

Dată publicare: 16-04-2021 08:47
Dată actualizare: 16-04-2021 08:56


10 proiecte la Bikeathon Țara Făgărașului, ediția a VIII-a

Perioada de înscriere a proiectelor pentru cea de-a opta ediție a concursului caritabil de ciclism Bikeathon Țara Făgărașului, o platformă de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, s-a încheiat pe 4 aprilie 2021.

 

După jurizare, proiectele aprobate sunt: Chemarea stejarului, Susține Motivation! #SchimbăPovestea copiilor și adulților în scaune rulante din Țara Făgărașului, Clipe speciale pentru oameni speciali, Dotare cameră senzorială la Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități „Sf. Nectarie” Făgăraș, Tabere sportive și educative în natură, Mini-biblioteci în fiecare salon din Pediatria Făgăraș, ArtEco, Șura recreativă Văleni, Pass the Voice - program dedicat părinților copiilor cu autism și Turneu de folk brașovean.

Proiectele acoperă domenii diverse: educație și tineret, sănătate și terapii speciale, dezvoltare personală și integrare socială, sport, mediu și ecologie, cultură și artă. Au putut aplica organizații non-profit, grupuri de inițiativă (o echipă, un grup informal de cetățeni/membri ai comunității care împărtășesc un interes, o pasiune sau o preocupare pentru un subiect legat de viața în comunitate), școli, licee sau companii, care au înscris proiectele pe platformă.

Condiția principală a fost ca beneficiarii acestor proiecte să fie din Țara Făgărașului, iar obiectivul de atragere de fonduri recomandat pentru un proiect este de cel puțin 2 000 de lei.

Juriul care le-a selectat conform regulamentului a fost compus din: Oana Mitea (economist, membru în consiliul director al FCTF), Bogdan Mihăilă (director general la Fenec Rubber Eastern Europe), Cristina Cornilă (jurnalist „Salut, Făgăraș”) și Marius Matei (referent proiecte la Primăria Făgăraș).

Începând cu 15 aprilie și până pe 3 septembrie 2021, cei care vor să pedaleze pentru una dintre cele 10 cauze se pot înscrie ca bicicliști. Pentru susținători, înscrierile încep pe 16 aprilie și se termină la finalul lunii competiționale, pe 30 septembrie 2021.

Spre deosebire de edițiile anterioare, anul acesta competiția va avea loc pe parcursul a două zile, pe 18 și 19 septembrie 2021, când se va da startul curselor din cadrul Bikeathon astfel încât fluxul de participanți să fie redus, iar eventualele condiții de distanțare impuse să poată fi respectate. De asemenea, se urmărește ca diferitele categorii de concurs să aibă o fereastră de timp mai mare între starturi.

Împărțirea competiției pe două zile înseamnă că traseele sunt conturate astfel: cursele lungi au loc sâmbătă, pe 18 septembrie 2021 (cele de 4 km – în scaun rulant sau handbike, 71 km, 40 km și 22 km), iar cursele copiilor și cea de familie sunt duminică, pe 19 septembrie 2021 (cea de 10 km și cele de 1 tur, două ture și 3 ture de Cetate).

Nu se mai fac înscrieri la fața locului!

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO