×

Vremea astăzi, 19 mai. Zonele din România care se vor bucura de soare. Prognoza pentru următoarele zile

Joi vremea se încălzește și avem cer senin în cea mai mare parte a țării.

Vântul mai are unele intensificări pe partea estică, sud-estică și în zona înaltă de munte, iar maximele pleacă de la 17, 18 grade în depresiuni și ating 25, 26 de grade în sud-vest.

În Dobrogea și Bărăgan avem vreme frumoasă, dar vântul mai are unele răbufniri pe parcursul zilei. Temperaturile cresc și se vor atinge 22 de grade în zona Bărăganului.

Vremea în Moldova, nordul Munteniei, Bucovina, Transilvania și Maramureș

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se încălzește. Avem cer mai mult senin, vântul va fi destul de activ, iar la amiază termometrele vor indica 22, 23 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim soare și atmosfera plăcută. Vântul se întețește din când în când, iar temperaturile câștigă cinci, șase grade față de ziua trecută și astăzi ajung la 22 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș urmează o zi superbă, cu cer senin complet. Dimineața este răcoare, dar atmosfera se încălzește treptat și, după prânz, maximele ating 21, chiar 22 de grade pe la Satu Mare.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile vestice. Cerul rămâne curat pe tot parcursul zilei și, după o dimineață răcoroasă, la amiază temperaturile ajung la valori apropiate de normalul perioadei.

În Transilvania, după o noapte foarte rece, cu minime negative și brumă în depresiuni, vremea rămâne răcoroasă și în primele ore ale zilei. Soarele încălzește, însă, treptat, atmosfera și, după orele prânzului, vom avea maxime de 20, 21 de grade Celsius.

Cer senin în Oltenia, București și la munte

În Oltenia se încălzește simțitor, iar în zonele de câmpie temperaturile câștigă chiar și 10 grade față de ziua trecută. Astăzi, maximele ating 25, chiar 26 de grade vestul provinciei, în condiții de cer senin și vânt domol.

În ținuturile sudice găsim soare, vreme bună și temperaturi mai mari ca ieri. Doar prin estul provinciei apar câțiva nori de vreme bună, iar temperaturile se apropie de pragul unei zile de vară în Lunca Dunării.

În București se îndreaptă vremea. După o dimineață răcoroasă, soarele încălzește rapid atmosfera, iar la amiază se vor atinge 24 de grade. Noaptea ne aduce, însă, vreme rece, cu minime de opt, 10 grade în centrul orașului și cinci grade la periferie.

Și la munte cresc temperaturile, însă dimineața și noaptea va fi răcoare. Se anunță vreme foarte frumoasă, cu soare în cea mai mare parte a zilei și un vânt ceva mai insistent la altitudini mari.

Prognoza meteo pentru 20, 21 și 22 mai

Vineri temperaturile continuă să crească și se vor atinge 30 de grade Celsius. Va domina atmosfera însorită, vântul se întețește pe crestele masivelor estice, iar în noaptea următoare s-ar putea să picure trecător în nordul extrem.

Sâmbătă atmosfera devine neobișnuit de caldă, iar în sud se vor înregistra 33 de grade. Dimineață prindem vreme frumoasă, dar, mai târziu, în jumătatea nordică se adună norii și vin ploi torențiale însoțite de tunete, fulgere, căderi de grindină și vânt intens.

Duminică rămânem cu vremea caldă în sud, dar în rest temperaturile se apropie de normal. Avem soare în cea mai mare parte a zilei și doar în jumătatea estică s-ar putea să mai apară câteva ploi slabe.

CITEȘTE ȘI: Studiu: Cauza morții premature a milioane de oameni. Provoacă cancere și boli cardiace grave

Programul „Rabla” 2022, fără achiziție. Bonusuri suplimentare pentru cei care cumpără biciclete sau trotinete electrice

Citeste și...
Vremea astăzi, 5 iulie. Țara se împarte între caniculă și furtuni
Vremea astăzi, 5 iulie. Țara se împarte între caniculă și furtuni
Marți valul de căldură persistă, iar la câmpie şi la podiş vremea va fi sufocantă. După-amiaza, mai ales la munte şi în sud-vest o să plouă torenţial. Maximele pleacă de la 27 de grade pe litoral şi ajung la 37-38 de grade în multe regiuni.
Vremea va continua să fie instabilă în următorea perioadă. Ce spun meteorologii
Vremea va continua să fie instabilă în următorea perioadă. Ce spun meteorologii

Ce se întâmplă cu vremea, în următoarele două săptămâni, ne spune colegul meu, Daniel Nițoiu. Bună seara, Daniel.  

Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii. Cum va fi vremea în București
Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii. Cum va fi vremea în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, noi atenționări de tip cod galben și portocaliu de furtuni, fiind în continuare valabile și avertizările de caniculă.

Ultimele Știri
Seceta face ravagii în România. 115 localități sunt afectate dintre care jumătate primesc apă potabilă cu porția
Seceta face ravagii în România. 115 localități sunt afectate dintre care jumătate primesc apă potabilă cu porția

În lipsa ploilor, seceta usucă pământul și seacă râurile. 115 localități din vestul, sudul, și estul țării sunt afectate și peste 50 dintre ele primesc apă potabilă cu porția, unele doar ziua.

Președintele Klaus Iohannis: ”Nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate”
Președintele Klaus Iohannis: ”Nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marți, într-o conferință de presă la palatul Cotroceni, că nu crede că va fi necesar şi că nu există un plan pentru ca România să intre într-un ”procedeu de austeritate”.  

Scandalul privind Legile siguranței naționale. Iohannis: ”Nu le-am citit, nu le-am cenzurat”
Scandalul privind Legile siguranței naționale. Iohannis: ”Nu le-am citit, nu le-am cenzurat”

Preşedintele Klaus Iohannis a negat faptul că ar avea vreo contribuție directă la elaborarea draftului Legilor siguranței naționale, susținând că nici nu a citit despre ce  odificări este vorba și nici nu le-a cenzurat.