Vremea 30 iunie 2018. Cod de vreme rea, până duminică. Zonele vizate de ploi abundente

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Sâmbătă ploile continuă, iar cel mai rău va fi în Carpaţii Orientali, în Meridionali şi local prin Moldova, unde se adună cantităţi mari de apă.

Avertizările de vreme rea expira abia duminică dimineaţa. Maximele pleacă de la 19 grade în Bucovina şi ajung pe la 29 de grade în sud-vest.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune a ţării:

În Dobrogea şi Bărăgan, aversele mai apar din când în când, dar pierd din intensitate. Zărim şi soarele pe parcursul zilei.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, situaţia este destul de complicată: instabilitate mare, averse cu tunete, fulgere şi vijelii. Mai pot fi ploi torenţiale, iar riscul de inundaţii va creşte. Pe spaţii mari se pot adună 25 de litri pe metru pătrat.

Ploi abundente sunt aşteptate în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Aici se pot strânge şi 70 de l/mp, iar hidrologii au ridicat nivelul de atenţionare la cod portocaliu pentru multe râuri din zonă. Este risc de viituri majore pe râurile mici.

Averse temporare vin şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Şi aici sunt aşteptate ploi torenţiale, fenomene electrice, vijelii şi se pot acumula cantităţi mari de apă, mai ales pe la munte. Pericolul inundaţiilor persistă.

Pentru vestul ţării, prognoza anunţă vreme bună, cu temperaturi plăcute, dar sub valorile normale. Ploile apar pe zone restrânse.

În schimb în Transilvania, vremea instabilă şi aversele aduc noi probleme. Sunt ploi torenţiale, fenomene severe şi se pot aduna cantităţi de până la 60-70 l/mp în zona de munte. Cod galben de inundaţii pe mukte râuri din zonă.

În Oltenia, ploile se răresc, dar nu dispar cu totul. Vor mai fi câteva reprize pe parcursul zile. Mai consistent o să plouă în zona deluroasă a provinciei. Temperaturile cresc.

O să plouă din când în când şi în sudul ţării, dar nu mai vorbim de cantităţi mari de apă. Aici aversele vor fi mai slabe şi apar pe zone restrânse.

BUCUREȘTI

Sâmbătă prindem altă zi schimbătoare, cu averse după prânz şi pe searaă Vântul prinde putere, presiunea atmosferică creşte, iar maxima ajunge la 26 de grade. Duminică dimineaţă mai sunt ceva condiţii de ploaie, dar mai târziu se va însenina. Va fi însă, destul de răcoare.

Şi luni o să avem vreme răcoroasă, mai cu seamă pe timpul nopţii, când se ating doar 10 - 12 grade. Pe timpul zilei apar ceva înnorări, dar nu prea mai sunt condiţii de ploaie. Marţi prindem vreme frumoasă, temperaturi agreabile şi un vânt mai liniştit.

LA MUNTE

Ajungem în zona de munte, unde sâmbătă va ploua abundent. Vin şi vijelii, poate apărea grindină, iar în Orientali şi în zona Meridionalilor se pot strânge chiar şi 70 l/mp.

Duminică, aversele apar local şi se mai pot strânge 20 l/mp. Vremea se răceşte, însă, aşa că sus, pe creste, vor fi condiţii de ninsoare. Luni vremea rămâne destul de rece, vântul va fi activ şi pe crestele Meridionalilor mai pot apărea ninsori şi lapoviţă.

De marţi, prindem vreme mai bună, apare soarele peste tot şi ploile aproape că dispar.

LA MARE

Pe litoral, vremea rămâne schimbătoare. Sâmbătă dimineaţă apare soarele, însă mai târziu cresc şansele de ploaie.

Duminică, va fi puţin mai bine, deşi norii persistă şi mai pot aduce o aversă, două. Vântul rămâne activ, iar temperaturile abia ating 24 de grade. Luni se anunţă vreme frumoasă, nori din când în când şi condiții de ploaie în zona deltei şi în staţiunile nordice.

De marţi se face mai cald şi se instalează timpul frumos.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO