Trafic ingreunat pe DN1 din cauza unei "viituri cu PET-uri” in Comarnic. Ce legatura are fenomenul cu fostul premier Ponta

Ultima actualizare: 06-07-2016 08:20

Traficul a fost ingreunat duminica dupa-amiaza pe DN1, in zona orasului prahovean Comarnic, unde ploua puternic. 

„Viitura de PET-uri”, asa cum o descriu cei care trec prin zona, sau „degajament”, cum se numeste tehnic, este un fenomen specific tarii noastre. Mai precis, localitatilor fara o retea moderna de canalizare, unde oamenii isi arunca deseurile in fundul curtii iar cand vin ploi mari, gunoaiele sunt aruncate pe sosea.

In Comarnic, o astfel de retea ar fi trebuit facuta din bani europeni, dar proiectul s-a „finalizat” in 2015 la DNA. Canalizarea ar fi trebuit sa fie construita de firma lui Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, pe atunci premier al Romaniei. Omul de afaceri este acuzat acum de frauda cu fonduri UE. In acelasi dosar mai figureaza deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu. De asemenea, tot in acest dosar au fost audiate la DNA Ploiesti atat mama lui Victor Ponta, Cornelia Naum, cat si sora acestuia, Alexandra Hertanu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Marian Popescu, aluviunile aduse de torenti de pe versanti s-au depus pe carosabil la kilometrul 107 al DN1, pe o distanta de aproximativ 500 de metri, relateaza Agerpres

In unele locuri, stratul de aluviuni masoara 20-30 de cm grosime. In aceste conditii, traficul se desfasoara cu dificultate, in zona continuand sa ploua torential.

Lucratorii Sectiei Drumuri Nationale vor interveni pentru degajarea carosabilului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO