Temperaturi în ușoară scădere de Crăciun. Ploi și vânt în majoritatea zonelor

×
Codul embed a fost copiat

Marți avem o zi destul de neplăcută, cu ploi și vânt în majoritatea zonelor și ninsori viscolite pe la munte. 

Temperaturile se mențin ridicate pentru acest moment al anului și vor fi de la 2 grade în depresiuni, la 12 grade în sud-est.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici va fi cam înnorat, s-ar putea să vină și câțiva stropi de ploaie și vântul va agită puțin atmosfera. Luni s-au înregistrat 17 grade, astăzi temperaturile se opresc pe la 10-11 grade, dar chiar și așa va fi mai cald decât în mod obișnuit.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim mulți nori, condiții de ploaie slabă și vânt activ. Temperaturile pierd vreo 3 grade față de ziua trecută, dar se mențin peste valorile normale.

Citește și
vremea
Temperaturi ridicate pentru luna decembrie. Zonele în care sunt așteptate ninsori
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Și în nordul Moldovei și în Bucovina se mai răcește puțin, dar avem tot vreme caldă pentru acest moment al anului. Maximele ajung pe la 8-9 grade, e posibil să picure trecător, iar la noapte apar condiții de lapoviță.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi vreme urâtă, cer acoperit, ploi frecvente și temperaturi în scădere. Luni, s-au înregistrat în jur de 10 grade, marți vor fi cel mult 4-5 grade. O să apară și lapoviță, în special după lăsarea nopții, iar pe șosele se poate depune polei.

O să plouă și în ținuturile vestice, iar vântul va sufla mai tare în sudul Banatului și va atinge viteze de 50-60 KM/h. Vânt puternic avem și în zonele montane, în special la altitudini mari, pe unde o să ningă și o să fie viscol.

Vreme neplăcută găsim și în zona Transilvaniei, ploi frecvente și ninsori viscolite pe munte. Se face puțin mai frig decât ieri, dar încă avem valori peste mediile perioadei.

În Oltenia prindem vreme ceva mai bună. Ploile apar sporadic, se arată puțin și soarele, iar temperaturile urcă până la 9-10 grade. Vântul suflă destul de tare în sudul provinciei.

În ținuturile sudice vor fi destul de mulți nori, pot să vină și câteva ploi slabe, iar maximele ajung pe la 10-11 grade- valori mai ridicate decât ar fi normal la această dată.

Vremea în București

 

Vremea rămâne caldă și în zona Capitalei, deși temperaturile pierd 2-3 grade față de luni. Vom avea atmosfera schimbătoare, vânt activ și e posibil să picure trecător. Pe la amiază termometrele vor indica în jur de 10 grade.

Vremea la munte

 

La munte găsim vreme închisă, se face mai frig decât luni și o să ningă mai ales în zona înaltă. Vântul va sufla cu putere; vor fi rafale de peste 80-90 KM/h, iar viscolul va afecta mai ales Carpații Meridionali și Occidentali.

Prognoza pe trei zile

 

Vremea rămâne caldă și miercuri. O să plouă mai mult în zona intracarpatică, iar în Maramureș, Transilvania, în dealurile Crișanei și în nordul Moldovei va fi și lapoviță. La munte mai vin ceva ninsori, iar pe crește o să fie viscol.

Ziua de joi ne-aduce vreme mai bună. Se arată puțin și soarele, dar mai apar câteva ploi slabe în centrul și estul țării, iar în zonele montane vor fi ninsori și lapoviță.

Vineri se mai răcește puțin. Norii de ploaie apar în majoritatea zonelor; pe la munte mai sunt ceva fulguieli, iar noaptea, temperaturile coboară sun zero grade în cea mai mare parte a țării.

București

Și miercuri va fi mai cald decât în mod obișnuit. Pe la amiază se ating 8-9 grade- valori de Luna Noiembrie. E posibil să zărim și soarele, iar vântul mai agită un pic atmosfera.

Joi avem o zi cam mohorâtă, poate câțiva stropi de ploaie și un vânt destul de insistent. Temperaturile se mențin peste limitele normale, iar maximă ajunge pe la 8 grade.

Vineri se mai răcește puțin și o să avem atmosfera schimbătoare, 7 grade la orele prânzului și minus 1 grad în noaptea următoare.

Munte

Miercuri, temperaturile mai scad puțin și vin alte ninsori, în special în zona Meridionalilor. Pe creste vântul va suflă cu viteze de 60-70 Km/h și va viscoli sau spulbera zăpadă.

Joi precipitațiile se mai domolesc. Se arată puțin și soarele; mai vin câteva ninsori slabe, iar vântul rămâne destul de intens la altitudini mari.

Și vineri mai apar ceva fulguieli; vântul are intensificări pe crește, iar temperaturile cresc ușor.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Avertizare ANM - cod galben de ninsori și viscol. Județele afectate
Avertizare ANM - cod galben de ninsori și viscol. Județele afectate

Vremea de Crăciun. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol, valabilă până în dimineaţa zilei de Crăciun, în zone din 19 de judeţe.

Temperaturi ridicate pentru luna decembrie. Zonele în care sunt așteptate ninsori
Temperaturi ridicate pentru luna decembrie. Zonele în care sunt așteptate ninsori

Luni temperaturile încep să scadă, dar vremea se menține caldă pentru luna Decembrie.

Informare de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă până marţi
Informare de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă până marţi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de precipitaţii în general moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă de duminică, ora 20:00, până marţi, la ora 20:00.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.