Recensamant cu scandal. La Timisoara, un recenzor a fost bruscat si dat afara din casa de tigani

Ultima actualizare: 27-10-2012 17:43
Ioan Cojocari
Pro TV

Evenimentul s-a petrecut in zona Pietei Traian din Timisoara, unde locuiesc mai multe familii de romi. La una dintre gospodarii, recenzorul nu a reusit sa adune informatiile necesare, pentru ca tiganii pe care ii interoga au devenit agresivi.

Chiar in mijlocul interviului, unul dintre membrii familiei a rupt chestionarele, a bruscat-o si a scos-o afara pe femeia care realiza recensamantul. “Dupa ce barbatul a completat o perioada formularul, a venit sotia, l-a rupt, spunand ca ea nu vrea sa declare nimic”, a declarat Alin Stoica, consilier la Directia Patrimoniu.

Reprezentantii Primariei Timisoara au declarat ca vinovatii vor raspunde pentru faptele lor. “Aceasta fapta nu poate ramane nepedepsita. Conform legii, primarul imputerniceste persoanele care sa dea sanctiuni“, a declarat Ioan Cojocari, secretarul Primariei Timisoara.

Pentru a raspunde la restul intrebarilor din chestionar, tiganii vor primi vizita unui recenzor insotit de reprezentanti ai Politiei.
Incidentul din locuinta situata in Piata Traian nu a fost unul singular.

Din cei 1.430 de recenzori timisoreni, 8 au renuntat dupa primele ore. Cei mai multi dintre acestia au declarat ca nu vor sa faca recensamantul in cartierele unde locuiesc tigani.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO