Premiera pentru aeroporturile din Romania: 70 de vacute au aterizat la Timisoara VIDEO

Ultima actualizare: 19-05-2012 18:06

Animalele au decolat tocmai din Irlanda si au ajuns astazi pe Aeroportul Traian Vuia din Timisoara, ca urmare a unei actiuni umanitare. Ele vor asigura laptele necesar pentru copiii institutionalizati si familiile fara venituri din Oradea si Cluj.

Este pentru prima data cand in Romania aterizeaza un avion cu o astfel de incarcatura. “Acest transport este o premiera si pentru Aeroportul International Timisoara si pentru Romania, demonstrand inca o data ca aeroportul este pregatit pentru a primi orice fel de incarcatura”, a declarat Cornel Samartinean, director general al Aeroportului International Timisoara.

20 dintre vacute merg spre un orfelinat din Cluj, in cadrul proiectului “Lapte pentru orfani”. Fiecare copil va primi un animal, de care va avea grija, iar prima femela nascuta va fi daruita unui alt copil orfan. Acesta, la randul sau, va respecta traditia si va darui urmatorul descendent unui coleg nevoias.

Norma zilnica de hrana pe care o primesc copiii orfani este de 2 euro pe zi, suma care nu poate acoperi tot necesarul de alimentatie. Peste 5.000 dintre acestia, din vestul si centrul tarii, vor beneficia de programul “Lapte pentru orfani”, pentru a se asigura hrana potrivita dezvoltarii lor.

Restul vacutelor merg spre familiile nevoiase din apropierea Clujului si vor urma acelasi principiu, conform caruia doneaza vacutele nascute in gospodariile lor.

Animalele provin de la o inchisoare din Irlanda, unde detinutii au libertate de miscare si se ocupa cu ingrijirea animalelor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO