“Parada liceelor” in Timisoara. 400 de elevi au pus stapanire pe centrul orasului VIDEO

Ultima actualizare: 16-10-2012 02:24

Liceenii au oferit un adevarat spectacol pe parcursul traseului. Au pornit din Piata Unirii si s-au oprit la Filarmonica Banatul, unde si-au promovat liceele prin spectacole de teatru si muzica.

Tinerii au purtat uniforme si sepci si au strigat cat au putut de tare numele scolii la care invata. Mascote si majorete au completat peisajul. Toti au pornit pe strazile Timisoarei, cu pancarte inscriptionate cu numele liceelor, strigand tare “Suntem cei mai buni!”

“Am venit sa ne reprezentam liceul, care este cel mai bun!”, a spus o eleva de la Liceul Silvic. Nu s-au lasat mai prejos nici reprezentantii Colegiului Banatean .

“Reprezentam prin dansuri si scenete liceul nostru”, a spus Adriana, eleva Grupului Scolar Industrial Electrotimis.

Evenimentul reprezinta un program in cadrul proiectului “Tinerii decid”. Scopurile acestuia sunt stabilirea unei relatii intre profesori si elevi, cultivarea sentimentelor de apartenenta la grup, activitati scolare si extrascolare precum si activitati de voluntariat.

“Este un model Italian de implicare a tinerilor in deciziile luate la nivel local. Este primul proiect al nostru aprobat de Consiliul Local si pus in practica”, a spus Melania Dragomir, profesoara la Liceul Shakespeare si organizatorul actiunii.

“Intentia noastra este de a socializa acesti tineri, de a implica liceele din Timisoara in aceasta idee de democratie participativa. Vrem sa-i implicam in activitati extrascolare, ceea ce inseamna problemele comunitatii in care traiesc. Aceste probleme vazute si gandite de ei sa ajunga pe masa de lucru a consilierilor locali”, a spus Constantin Ilena Savulov, presedintele consiliului consulativ de cartier din Fabric.

Participantii vor primi si un premiu din partea Primariei Timisoara. Viceprimarul Adrian Orza si-a exprimat emotiile de a retrai, alaturi de elevi, cei mai frumosi ani ai liceului.

“Initiativa a fost a Liceului Shakespeare si impreuna cu noi, Primaria si Consiliul Local a fost creat acest eveniment. Am dori ca acesti tineri de azi sa devina baza de maine”, a spus Bungau Ionel, consilier local.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO