Inchiderea magazinelor de vise nu opreste consumul. Afacerea se muta pe Internet

25-10-2011 11:38


Etnobotanice

Autoritatile locale au hotarat sa faca periodic controale la magazinele de etnobotanice din Timisoara si au dispus inchiderea catorva dintre ele. Comerciantii nu se dau insa batuti si isi vad de treaba in continuare, in magazine virtuale.
 

Sub forma unor anunturi pe diverse site-uri de profil, vanzatorii de etnobotanice folosesc strategii de marketing autentice pentru a-si promova marfa.

Livrare la domiciliu

Pentru ca stiu ca un client apreciaza confortul si promptitudinea cu care este servit, comerciantii se angajeaza sa livreze marfa la domiciliu intr-un timp cat mai scurt. Fie ca apelati la serviciul “comanda la domiciliu” pentru ierburi aromatizante, ingrasaminte de flori sau saruri de baie, in maximum o ora veti primi produsul, anunta site-urile specializate pe vanzarea de etnobotanice.

Pachete promotionale

“Oamenii de afaceri” merg mai departe cu tertipurile si pentru a iesi in fata concurentei ofera si pachete promotionale. Cu cat este mai mare numarul de plicuri comandate, cu atat scade pretul per plic, coborand pana la suma de 10-12 lei.

Controlul si sanctionarea magazinelor virtuale se fac la fel ca in cazul magazinelor de vise de la coltul strazii. Reprezentantii Politiei spun ca nu este interzisa prin lege comercializarea in sine, ci modul in care aceasta are loc.

“Magazinele virtuale vor fi controlate si sanctionate conform legii, la fel ca si magazinele normale. Daca acestea nu emit bon fiscal, depasesc cantitatile admise de comercializare sau distribuie substante interzise vor fi pedepsite”, a declarat Emil Andrei, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului de Politie Timis.

In momentul actual, 40 de substante sunt interzise, iar in topul celor mai periculoase se gasesc anumite specii de salvie, sarea de baie sau ketamina. Acestea pot provoca moartea daca sunt consumate in cantitati mari.

Afacere interzisa in preajma scolilor

Acum cateva luni s-a dispus interzicerea magazinelor in preajma scolilor, tocmai pentru a impiedica un consum ridicat in randul minorilor. In Timisoara mai functioneaza trei magazine de etnobotanice.

“Am dispus controale periodice la magazinele existente. Echipele de control vor fi formate din membri ai Politiei, Garzii Financiare, Inspectoratului Teritorial de Munca, iar in functie de neregulile gasite, vom actiona in consecinta”
, a mai declarat Emil Andrei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO