Vin din Germania, Japonia sau Israel sa se plimbe cu Mocanita. Cat platesc turistii pentru o plimbare cu celebrul tren


Ultimul update: Duminica 30 August 2015 07:24
Data publicarii: Joi 27 August 2015 20:30
Categorie: Stiri Turism
mocanita

Pensiunile rurale din Maramures au fost ocupate in procent de 90% in luna august. Turistii au batut mii de kilometri ca sa se plimbe cu Mocanita, trenul devenit celebru in toata lumea.

Turistii romani care au ales in luna august ca destinatie de vacanta judetul Maramures au preferat sa se cazeze in pensiunile rurale situate in satele si comunele de pe Valea Izei si Valea Viseului, cat si la pensiunile din apropierea garii de unde pleaca trenul Mocanita.

"Gradul de ocupare al pensiunilor turistice din Maramures in luna august a fost de 90%, iar majoritatea turistilor au optat pentru cazare all-inclusive pe durata concediului, dar au fost si cazuri de turisti care au preferat sa stea 2-3 zile intr-o pensiune pentru a vizita cat mai multe obiective, a urca pe munte sau a face raffting pe rau, acestia servind numai dejun si cina pe durata sederii. Destinatiile preferate pe durata vacantei au fost pensiunile din satele si comunele situate pe Valea Viseului si Valea Izei, dar si pensiunile din Viseu de Sus, localitate din care trenul Mocanita pleaca zilnic pe defileul Vaii Vaserului", a declarat joi, pentru AGERPRES, presedintele ANTREC Maramures, Victoria Berbecaru.

Ponderea turistilor romani cazati la pensiunile din Maramures a provenit din zonele Dobrogea, Banat si Bucuresti, dar si din Transilvania intr-un numar substantial.

"Familiile au ales sa se odihneasca, fie sa mearga in scurte escapade apropiate vizitand muzee, case memoriale, manastiri si biserici vechi din lemn aflate in patrimoniul UNESCO. Tinerii veniti in grupuri au ales sa urce pe munte, si au ales sa fie dotati cu echipament specific unei excursii de o zi pe munte sau mai multe zile, incercand sa faca mai multe trasee despre care stiau din ghidurile de calatorie fie din jurnalele de calatorie a unor pasionati postate pe internet", a mai spus Victoria Berbecaru.

Turistii care au venit in Maramures au beneficiat de o reducere intre 3% si 8 % la cazare, transport cu trenul Mocanita si vizitarea unor muzee dupa ce au intrat in posesia cardului turistic Maramures Pass.

Preturile de cazare pentru o zi hoteliera cu trei mese incluse au fost intre 90 si 110 lei, tarife negociabile, iar o calatorie de o zi cu trenul Mocanita a ajuns la 60 de lei.

Locurile de cazare pentru unele pensiuni au fost rezervate inca din luna aprilie, pentru mai multa siguranta fiind efectuate direct si in putine cazuri prin intermediul agentiilor de turism.

De asemenea, turistii strainii care au ramas in Maramures intre 3 si 8 zile au optat pentru rezervarea directa folosind internetul si telefonul mobil. Acestia au provenit preponderent din Franta, Germania, Belgia, Olanda, Israel si Japonia.

Potrivit reprezentantilor ANTREC, in judetul Maramures opereaza cel putin 440 de pensiuni, hoteluri si moteluri in mediul rural si urban.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO