VIDEO. A fost finalizat tronsonul Jina-Sugag al soselei Transalpina. Peisajele sunt superbe
Consiliul judetean Sibiu a finalizat tronsonul Jina-Sugag, drum care este parte din soseaua Transalpina. Banii au venit prin finantare europeana.
Initial un simplu drum de pamant, in prezent sectiunea Jina-Sugag este o importanta sosea turistica, facand legatura dintre Marginimea Sibiului si Valea Sebesului.
Peisajele prin care trec soferii sunt superbe, acum cei 10 km fiind asfaltati, iar zidurile de sprijin finalizate, scrie Ora de Sibiu.
Alegeri 2024
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
19:09
Negocieri între partidele „de dreapta”. Surse: PNL ar încerca să-l convingă pe Mircea Geoană să se retragă din cursă
15:52
AEP anunță că, în premieră, vom avea posibilitatea să vedem rezultatul alegerilor „în timp real”
Valorea contractului incheiat in anul 2009 este de 18.626.514 lei fara TVA, partea nerambursabila ridicandu-se la 17.473.210 lei fara TVA. Diferenta reprezinta contributia consiliilor locale judetene Sibiu si Alba.
Receptia lucrarilor a avut loc pe 26 iunie 2012, iar consolidarea taluzelor si amenajarea rigolelor au fost realizate saptamana trecuta.
"Transalpina, soseaua DN 67C, care strabate Muntii Parang unind localitatile Novaci si Sebes, are o istorie foarte veche. Primele drumuri de aici au fost construite de romani, iar 2.000 de ani mai tarziu regele Carol al II-lea a pavat soseaua cu piatra si a inaugurat-o in anul 1938.
Abia in anul 2009 au inceput asfaltarile intregii portiuni care strabate muntii. Doi ani mai tarziu a devenit practicabila in proportie de 99%, pana atunci era accesibila din sud numai pana in statiunea Montana Ranca, iar din nord numai pana la Barajul Oasa.
Este cea mai inalta sosea din Romania: ajunge la 2.145 metri in Pasul Urdele. Peisajul este incantator, drumul strabatand crestele muntilor, ocolind fiecare culme prin curbe stranse, care dau bataie de cap soferilor.
Din pacate, o data cu afaltarea au inceput si problemele nelipsite din orice zone turistica a Romaniei: mizeria si turismul iresposabil."
Cititi intregul reportaj de calatorie in articolul de mai jos:
38 de ani de la inaugurarea Transfagarasanului. Peisaje de vis, turism romanesc - Reportaj