Peisajul nu e totul pe Transalpina. Pe Valea Sebesului n-au ajuns inca gratarele si manelele
Daca vreti sa ajungeti pe Transalpina, soseaua dintre nori pe care ne-am plimbat recent la Stirile ProTV, nu trebuie sa va multumiti doar cu peisajul.
In Muntii Parang, si in special pe Valea Sebesului, turistii n-au dat inca navala cu gratare si manele. Puteti gusta mancare adevarata, gatita de ciobanii de la stana, si va puteti plimba in zone superbe, unde oamenii n-au adus inca termopane si betoane.
Pe Transalpina, stana familiei Babu s-a transformat intr-un adevarat obiectiv turistic.
Vara aceasta, Marioara si Gheorghe, ciobani adevarati, apar in toate fotografiile celor care au trecut pe aici. Si au fost mii de oameni, incantati sa descopere o zona superba.
Piesa de rezistenta la stana este insa mancarea. Turistii nu s-ar mai ridica de la masa daca s-ar putea.
Un meniu, adica tocanita de oaie sau vita cu mamaliga, branza si smantana cat poti duce costa 15 lei.
Gasiti aici si mici statiuni cum ar fi Sureanu, langa lacul de acumulare Oasa, iar statiunea Vidra este doar cu o vale mai incolo.
Turistii, din ce in ce mai multi in ultimii ani, sunt fascinati de aceste meleaguri.
Desi Transalpina se inchide pe timpul ierni, Valea Sebesului este accesibila tot anul.
Hotelierii spun ca zapada este cel putin la fel de buna ca pe Valea Prahovei. Preturile sunt mai mici si atentie, lipseste aglomeratia.