Vezi cum arata o calatorie pe Transalpina sau "Soseaua dintre nori"
Drumul, un concurent veritabil al Transfagarasanului, ajunge si la 2.145 de metri altitudine. Tocmai din aceasta cauza a atras, in ultimii doi ani, mii de turisti, romani si straini, in conditiile in care nu este inca finalizat.
Pe Transalpina lipsesc indicatoare si, pe alocuri, parapetii, dar privelistea superba face toti banii, spun cei care au trecut, pe acolo. Drumul National 67C sau Transalpina are 148 de kilometri care-si poarta vizitatorii intr-un peisaj de vis.
Drumul serpuit care leaga localitatea Novaci, din judetul Gorj, de Sebes, in Alba, a fost catalogat de cei care s-au incumetat sa-l parcurga drept cel mai spectaculos din aceasta parte a Europei. Evident, cea mai frumoasa portiune a Transalpinei este in apropiere de varf. Aici, in Pasul Urdele, drumul ajunge la o altitudine de 2.100 de metri, iar peisajul este pur si simplu spectaculos"
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Istoria soselei dintre nori e mai veche. Initial romanii au taiat prin inima muntilor Parang o cale de acces catre fortaretele dacice. Astazi, Transalpina este aproape in intregime asfaltata, desi lucrarile n-au fost finalizate.
Cei care vor sa viziteze Transalpina ar fi bine sa se grabeasca. Drumul este inchis circulatiei din octombrie pana-n mai, din pricina zapezii.
Sursa: Pro TV
Etichete: Sibiu, vacanta, drumuri, Transalpina, sosea, ardeal, excursie,
Dată publicare:
10-09-2012 13:10