Drumul printre nori te asteapta cu mancare gatita de ciobanii de la stana si peisaje superbe
Daca vreti sa ajungeti pe Transalpina, soseaua dintre nori, nu trebuie sa va multumiti, doar cu peisajul. In Muntii Parang si in special pe Valea Sebesului, turistii n-au dat inca navala cu gratare si manele.
Aici puteti gusta mancare adevarata, gatita de ciobanii de la stana, si va puteti plimba in zone superbe, unde oamenii n-au adus inca termopane si betoane.
Pe Transalpina, stana familiei Babu s-a transformat intr-un adevarat obiectiv turistic. Vara aceasta, Marioara si Gheorghe, ciobani adevarati, apar in toate fotografiile celor care au trecut pe aici. Si au fost mii de oameni, incantati sa descopere o zona superba. „Pe timpul verii stam aicea, asta inseamna transhumanta, iarna ne ducem cu oile la campie si primavara revenim la munte, suntem aici de 50 de ani, aici am botezat si copii”, povesteste Marioara Babu, proprietara stanei. Piesa de rezistenta la stana este insa mancarea. Turistii nu s-ar mai ridica de la masa, daca s-ar putea. Un meniu, adica tocanita de oaie sau vita cu mamaliga, branza si smantana cat poti duce costa 15 lei.
Pe Valea Sebesului nu prea sunt turisti cu gratare sau muzica data la maxim. Asa ca puteti admira in liniste peisajul superb. Gasiti aici si mici statiuni cum ar fi Sureanu, langa lacul de acumulare Oasa, iar statiunea Vidra este doar cu o vale mai incolo. Turistii, din ce in ce mai multi in ultimii ani, sunt fascinati de aceste meleaguri.
Desi Transalpina se inchide pe timpul ierni, Valea Sebesului este accesibila tot anul. Hotelierii spun ca zapada este cel putin la fel de buna ca pe Valea Prahovei. Preturile sunt mai mici si atentie, lipseste aglomeratia.
Sursa: Pro TV
Etichete: Sibiu, vacanta, drumuri, Transalpina, sosea, ardeal, excursie,
Dată publicare:
11-09-2012 09:48