Vama Veche, statiunea care capata o noua fata datorita scafandrilor voluntari. Surprizele care ii asteapta pe turisti

Ultima actualizare: 08-06-2016 06:56

Se anunta o zi cu soare si vreme buna la malul marii, spun meteorologii. Si sambata a fost insa o vreme placuta pentru relaxare in sunetul valurilor si chiar daca a mai si plouat, apa marii este destul de calda pentru o baie.

In plus, in Vama Veche scafandrii si voluntarii dintr-o organizatie nonguvernamentala au mers in adancuri si au adunat gunoaie ramase in urma celor care au pierdut respectul pentru natura.

Voluntarii au vrut sa ofere o noua fata rezervatiei marine Vama Veche - 2 mai si au curatat din apa si de pe mal deseurile care ii umbreau frumusetea. Scafandrii au avut ce strange.

Scafandru: "Am reusit sa taiem un cablu foarte lung, ceva lemne, plastice aruncate fara nicio scuza."

Acest catel ofera, fara voie, o lectie tuturor oamenilor care arunca sticle de plastic in apa marii. El recupereaza peturile si le aduce pe mal.

Voluntar: "Suntem o tara norocoasa sa avem deschidere la mare si ne batem joc de ea."

Misiunea scafandrilor a fost ingreunata de skijeturi, care de altfel nu au ce cauta intr-o rezervatie marina.

Vama Veche este una dintre zonele preferate de pasionatii de scufundari. In zona, marea de culoarea turcoazului ascunde in adancuri si caluti de mare, pesti, crabi, ba chiar si o epava. Se pot scufunda aici si cei care nu au mai facut-o niciodata. Un instructor ii ghideaza pas cu pas, iar pretul pentru doua ore este de 135 de lei.

Andreas, 12 ani: "Ce usor este." Baietelul s-a scufundat prima data la 8 ani.

Si nu doar marea te cucereste in Vama Veche, ci si plaja, acum curatata. Locuri cochete abia deschise, cu stuf, lemn si muzica buna te fac sa te simti in vacanta, indiferent de vreme.

Turist: "Este frumos sa stai pe malul marii, este senzational, m-am plimbat, aseara toata lumea se distra."

Turista: "Ne place aici ca e mai salbatic, redescopar ceva special, uiti de toate."

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO