Paștele în Bucovina: plimbări cu elicopterul, parcuri de aventură și micro-ferme
Preferinţele turiştilor care ajung în Bucovina se schimbă de la un an la altul, iar proprietarii pensiunilor din zonă încearcă să ţină pasul.
Aşa că au dezvoltat parcuri de aventură, micro-ferme şi chiar helioporturi. Cel mai aglomerat este acum în Putna, Suceviţa, Voroneţ şi Moldoviţa.
În Prisca Dornei, pe lângă păstrăvul gustos, turiştii sunt tentaţi cu produsele lactate de la stâna turistică a pensiunii.
Gabriel Ott, proprietarul pensiunii: „În afară de mâncarea din ferma noastră, avem ponei pentru copii, se poate merge cu trăsura, pot fi călăriţi. Avem bazin de pescuit sportiv, avem o stână turistică unde se face caş exact ca la o stână pe munte. Avem o căsuţă în copaci cu o capacitate de vreo 30 de locuri."
În Țara Dornelor, mulţi turişti preferă o pensiune din lemn masiv, construită în stil bucovinean. Aici sunt întâmpinaţi cu afinată şi o reţetă proprie a gazdelor: ouă de prepeliţă murate.
Liviu Bazarcă, gazdă: „Nu avem nimic comercial ce se serveşte în casa noastră. Toate produsele sunt din producţie proprie. Carnea, ouăle, chiar şi siropurile. Nu avem şuşcuri din comerţ."
Însă vacanţa nu este doar despre mâncare, mai ales că pe creste încă este zăpada.
Gazdă: „Răzeşul o să vă ducă pe toate culmile masivului Călimani. Vom merge la mănăstiri, vom merge cu snowmobilul de Paşti, cu ATV-urile, cu sania trasă de cai, cu trăsura."
La rândul lor, proprietarii unei pensiuni din Câmpulung Moldovenesc au dezvoltat un parc de aventură. De asemenea, îşi plimbă oaspeţii cu două maşini de epocă. Cei care îşi permit, pot ajunge aici inclusiv cu elicopterul, pentru că a fost construit special un heliport.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!