Hotelurile şi pensiunile de pe Valea Prahovei sunt pline. Turiştii stau şi la cort

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 06 Aprilie 2018 16:44
Categorie: Travel

Turiştii au ajuns la munte şi sunt gata de petrecere.

Hotelierii de pe Valea Prahovei anunţa că aproape toate locurile sunt rezervate. În bucătării, gastronomii şi ucenicii lor nu şi-au văzut capul de treabă - au înroşit ouăle, au pregătit drobul, pască şi friptura de miel. Sunt însă şi pasionaţii de natură care au ales varianta în aer liber, aşa că au venit cu rulotele ori şi-au montat corturile la marginea pădurilor.

Pe Valea Cerbului, 40 de familii vor petrecere sărbătorile la rulota. Ca să ajungă la munte însă, turiştii au avut nevoie şi de această dată de nervi tari, pe DN 1.

S-a circulat cu dificultate pe Drumul Naţional 1, mai cu seamă de la Buşteni către Braşov. Deja poliţiştii sunt în stradă să dirijeze traficul, şoferii nu reuşesc însă să circule cu mai mult de 10, 20 de kilometri la oră

Cei care s-au decis să se cazeze la hotel, abia aşteptau să se vadă ajunşi la destinaţie. „Sperăm că drumul care a fost foarte urât să fie compensate aici cu distracţie şi voie bună”, spune un turist.

Din păcate, vremea de vineri nu a ţinut cu ei, însă va fi din ce în ce mai bine, aşa că de sâmbătă aici vor sfârâi grătarele. Cei care s-au cazat la hoteluri, plătesc, pentru această vacanţă, între 400 şi 1500 de lei de persoană, dar au cel puţin câteva mese incluse. În plus, gazdele le oferă reduceri la SPA, activităţi pentru copii, acces la centrele de divertisment - bowling, biliard, tenis de masă sau jocuri pe consolă. Pentru a patra noapte de cazare, turiştii vor plăti mai puţin sau deloc. Unele hoteluri asigura transportul la biserică în noaptea de Înviere. În aceste condiţii, Valea Prahovei e ocupată în proporţie de 90%.

Înconjurat de munţi şi vegheat de o cetate superbă, Râşnovul atrage numeroşi turişti. Cei care adoră să stea în aer liber şi-au făcut un program dinamic.

În medie, bugetul pentru această mică vacanţă este de circa 500 de lei de persoană. Mulţi turişti au venit cu mâncarea pregătită de acasă. În weekend, meteorologii anunţă vreme numai bună pentru grătare.


.Din păcate, vremea de vineri nu a ţinut cu ei, însă va fi din ce în ce mai bine, aşa că de sâmbătă aici vor sfârâi grătarele. Cei care s-au cazat la hoteluri, plătesc, pentru această vacanţă, între 400 şi 1500 de lei de persoană, dar au cel puţin câteva mese incluse. În plus, gazdele le oferă reduceri la SPA, activităţi pentru copii, acces la centrele de divertisment - bowling, biliard, tenis de masă sau jocuri pe consolă. Pentru a patra noapte de cazare, turiştii vor plăti mai puţin sau deloc. Unele hoteluri asigura transportul la biserică în noaptea de Înviere. În aceste condiţii, Valea Prahovei e ocupată în proporţie de 90%.

Delta Dunării, o destinaţie pentru vacanţa de Paşte. Preţul plătit pentru o zi într-un loc fermecător
Delta Dunării, o destinaţie pentru vacanţa de Paşte. Preţul plătit pentru o zi într-un loc fermecător
VIDEO PROTVPLUS.RO
sorici
Cârciumarii de la munte au început să taie porcii. Turiștii se înghesuie la șorici
Rețetele românești se întorc cu succes în meniurile restaurantelor: "Sunt produse naturale”
A nins în Poiana Brașov. Sezonul de iarnă s-a deschis oficial în stațiunile de munte
Se deschide oficial sezonul de schi în Poiana Brașov. Prețurile sunt mai mari decât anul trecut
Prețurile pentru o vacanță de sărbători la o cabană izolată, pe munte
Angajații de la stat vor primi și în următorii doi ani vouchere de vacanță
cabana
Cât costă o noapte de cazare într-o căsuță cochetă ridicată într-un copac
Sărbătoare cu 30 de Moşi Nicolae, într-un orăşel din Sibiu. Reacţia localnicilor
Locul din România considerat ideal pentru o ”detoxifiere digitală”
Ziua Națională, sărbătorită pe pârtie. Bugetul pentru 3 zile: 1.500 de lei
Luminițele s-au aprins în mai multe orașe din țară: „Intrăm în spiritul Crăciunului”
Prețurile de cazare în Bucegi. La vârsta pensionării, doi soți au văzut prima oară muntele