Vinerea Mare a cumpărăturilor. Magazinele au fost pline de clienţi
"Nu puteţi voi să vindeţi cât am vrea noi să cumpărăm!". Deşi abia a început vacanţă de Paşte, a fost o nouă ocazie să ne convingem că românii au integrat cumpărăturile, aglomeraţia şi cheltuielile fără măsură în datina locului.
S-a stat la cozi pentru verdeţuri şi cozonaci de casă, la pâine caldă şi ouă, ba chiar la friptură de miel gata făcută.
Dacă te cheamă Pascal, cum e cazul unui venerabil domn, te aştepţi ca la masa să-ţi vină mai mult sau mai puţin aşteptate zeci de rubedenii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Vinerea Mare a cumpărăturilor e parte din tradiţia sărbătorilor româneşti. N-ai cum să scapi- dacă ar fi să-i credem pe unii - de goană istovitoare din prima zi de odihnă.
La Piaţa Obor la ora 11 a fost coadă la ouă. Faţă de săptămâna trecută, cofragul costă cu 30-40 la sută mai mult, dar oamenii nu se clintesc, pentru că au nevoie de materie primă pentru vopsit. Dincoace, altă coada, la pască şi drob. 30 de lei kilogramul. Dar măcar nu e nevoie de efort în plus, doar tăi totul şi pui pe platouri.
De fapt, trebuie doar să alegi- drob de miel, de pui, de curcan, de oaie, de porc. Cel din urmă rămâne, pentru mulţi, prima alegere.
Şi pâinea să nu uităm pâinea! La Sibiu, orăşenii au răbdat şi o jumătate de oră în piaţa volantă pentru o bucată zdravănă şi bine dospita. Şi cozonacii au dispărut rapid de pe tarabe.
La Timişoara, gospodinele au plecat din târg cu snopuri întregi de verdeaţă. Cei care n-au ajuns vineri în pieţe s-au resemnat în fața ideii că nu vor avea variante prea multe şi nici preţul nu-l vor putea comenta. Aşadar, cozonacii au fost preţioşi.
Fiecare magazin mare este un mic oraş, în care mii de clienţi mişună cu sacosele goale pitite în cărucioare pline. E de înţeles în Sâmbăta Mare majoritatea hipermarket-urilor închid mai devreme cu câteva ore, iar pieţele aşteaptă cumpărători cel mult până după amiază.
Aşadar, iată trei soluţii binevenite şi în zilele următoare: friptură şi stufatul de miel trudite de alţii. Nu uitaţi că vor fi restaurante deschise chiar şi de Paşte, unde mielul aşteaptă la cald pentru nepricepuţi.
Şi mai există o variantă: să delegaţi cu totul unui expert misiunea "mielul". Ministrul Agriculturii şi-a adjudecat un exemplar de Teleorman din târgul de animale vii. Dar recunoaşte că mai departe abandonează subiectul, până când e chemat la masă.
Petre Daea, ministrul Agriculturii: "Eu n-am reţete deosebite, eu mănânc friptura de miel, şi ciorba, şi drob."
Reporter: "V-a pregătit soţia ceva?"
Petre Daea: "Imi pregăteşte tot timpul! Se uită în ochii mei şi ştie ce-mi place".
Sursa: Pro TV
Etichete: paste, mancare, aglomeratie, cheltuieli, cumparaturi, cozonac, vinerea mare,
Dată publicare:
06-04-2018 17:56