Turist in Romania. Peisaje extraordinare la Baile Homorod, locul cunoscut de pe vremea romanilor, pentru izvoarele minerale

Baile Homorod

FOTO si VIDEO. Sa imbinam utilul cu ... placutul si sa calatorim putin pana la Baile Homorod, din judetul Harghita. Acolo avem si ce vizita, dar putem sa ne si distram in perioada de iarna.

Sursa foto: Facebook/Homorodfurdo/Baile Homorod

Sa o luam insa cu inceputul. Baile Homorod din Harghita se afla la o altitudine de aproximativ 750 m, la 18 km de Odorheiu Secuiesc, la 34 km de Miercurea-Ciuc si 6 km .... de Vlahita, de care apartine din punct de vedere administrativ. Este o localitate subalpina veche, cu mai multe izvoare de apa minerala vestite, bogate in minerale. Dupa unele dovezi indirecte, se presupune ca apa acestor izvoare a fost folosita si in timpul ocupatiei romane.

Numele celor 12 izvoare de apa minerala aflate la statiune a fost uitata sau schimbata de-a lungul anilor. Apa usor carbogazoasa a celor mai cunoscute izvoare, Lobogo si Maria, este insa foarte apreciata si consumata de multa lume, inclusiv in prezent.

Citește și
marele canion
Spectacolul naturii in Marele Canion. Fenomen rar care iti taie rasuflarea, surprins o data la zece ani. VIDEO
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Daca nu sunteti bolnav insa .. mergeti sa vedeti ruinele Foldvar! Acestea se afla pe Laz, in apropierea vechiului drum roman si reprezinta de fapt urmele unui castellum roman. La numai 200 metri sud-vest de acesta se afla alte ruine de fortificatii romane, care dateaza probabil din secolul al II-lea.

Cele doua ruine sunt declarate rezervatii arheologice conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992.

Tot in Baile Homorod, mai puteti vizita si o bisericuta construita in anul 1765 de Contele Lázár János, ca recunostinta ca s-a vindecat de reumatism datorita efectelor terapeutice ale acestei asezari.

Cat despre amatorii de distractii – pentru ei exista partia de schi de la Baile Homorod! Este excelenta, spun cunoscatorii, dar altitudinea destul de joasa nu favorizeaza un sezon de schi prea lung.

Iata ce scriu proprietarii de pensiuni din Baile Homorod la ofertele de cazare, categoria "activitati, timp liber": "drumetii, pescuit, vanatoare, bai, sporturi de iarna, partie de schi, calarie, excursii calare, excursii cu caruta."

De asemenea, "propunerile de excursii" facute de proprietarii de pensiuni sunt urmatoarele:

1. Lupeni (Piatra funerara a scriitorului Tamási Áron) – Odorheiu Secuiesc
2. Miercurea Ciuc – Baile Tusnad – Lacul Sf. Ana
3. Gheorgheni – Lacu Rosu – Cheile Bicazului
4. Miercurea Ciuc – Sumuleul Ciuc - Ghimes
5. Masivul Fagaras – Lacul Balea

Text: @CristianMatei

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Turist in Romania. Una dintre cele mai frumoase zone ale tarii, Ocna Șugatag din Maramures, are paduri, livezi si 8 lacuri
Turist in Romania. Una dintre cele mai frumoase zone ale tarii, Ocna Șugatag din Maramures, are paduri, livezi si 8 lacuri

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania este acolo unde ... "se atarna harta in cui". Adica in localitatea Ocna Sugatag din Maramures, la 20 de km de Sighetul Marmatiei.

Spectacolul naturii in Marele Canion. Fenomen rar care iti taie rasuflarea, surprins o data la zece ani. VIDEO
Spectacolul naturii in Marele Canion. Fenomen rar care iti taie rasuflarea, surprins o data la zece ani. VIDEO

Marele Canion din Statele Unite ale Americii ofera privelisti uimitoare pentru turistii care il viziteaza.

Peisaje de basm pentru iubitorii muntelui. S-a deschis
Peisaje de basm pentru iubitorii muntelui. S-a deschis "Turbaria Laptici", cel mai inalt traseu montan din Romania

Un nou traseu turistic ii poarta pe iubitorii muntelui... intr-un cadru de basm, printre nori! Turbaria Lăptici, din Bucegi - cea mai inalta din tara - a fost deschisa, iar turistii pasionati de plimbarile in natura nu au intarziat sa apara.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.