Turismul de detoxifiere, din ce in ce mai popular printre romanii stresati. Cat costa un sejur de 6 zile, fara cazare inclusa

22-06-2016 07:58

Vara poate fi ocazia cea mai buna pentru detoxifiere, asa ca adeptii acestor metode propun vacante dedicate.

Practicieni Ayurveda, terapeuti cu experienta, nutritionisti, yoghini, si specialisti de top, din industria SPA, sunt pregatiti in acest an, sa ii primeasca, pe cei care vor un altfel de concediu, la mare sau la munte. Metodele de relaxare, se imbina cu o alimentatie speciala.

La malul marii vacantele detox, includ pe langa o alimentatie stricta, tratamente SPA, sedinte de masaj pentru eliminarea toxinelor si practici de relaxare si echilibrare energetica. In functie de pachetul ales, un client plateste in jur de 400 de euro pentru sase zile. In aceasta suma nu intra si cazarea.

Dorina Atanasie, tehnician care face masaj cu pietre: "Se face un drenaj limfatic. Facem si in talpa talpile de care avem nevoie zilnic si stam mult la birou la serviciu."

Dragos are 27 de ani si este avocat. Lucreaza mult asa ca a simtit ca trebuie sa faca ceva pentru el.

Dragos, pacient: "Sunt foarte stresat, nu am o alimentatie corespunzatoare. Ma ajuta foarte mult sa dorm mai mult, sa fiu mai odihnit."

Scoicile pe care calcam nepasatori pe plaja sunt instrumente foarte appreciate in centrele de sanatate si infrumusetare. Masajul cu scoici calde slefuite manual detensioneaza musculature relaxeaza corpul si ajuta la armonizarea energiilor.

La un alt hotel de patru stele din Mamaia, medicii folosesc o tehnologie revolutionara japoneza cu infrarosii.

Ionela Dragan, reprezentant hotel Mamaia: "Are efectul unei saune produce o transpiratie abundenta echivalenta cu aprox 20 kilometri de alergare. Ne ajuta ca efect anti aging de slabire si regenerare musculara."

Toate aceste proceduri sunt combinate cu un regim alimentar pentru detoxifiere: smothieruri din fructe si legume. Cele mai multe bauturi sunt bazate pe brocoli, spanac, iarba de grau, sfecla sau varza.

Laura Popescu: "In spate este o intreaga stiinta fiecare suc este ca un puzzle, fiecare fruct este o piesa din puzzle si daca una nu corespunde atunci tot sucul nu neaparat ca il stricam dar chiar daca are un gust bun nu mai da randament."

Sucurile sunt adaptate in functie de sezon, iar legumele sunt luate zilnic de la producatorii locali.

Marius Berbecut, antrenor de fitness: "A fost destul de dificil de inlocuit 5-6 mese pe zi cu sucuri dar a fost reusita am simtit un beneficiu foarte bun in energie."

La Breaza in Prahova, se fac impachetari cu spirulina, unice in Europa. 10 zile de tratament costa 2400 de lei. Spirulina este o alga crescuta in bazinele centrului de tratament de la Breaza.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO