Turcia, Grecia si Bulgaria, printre cele mai populare destinatii. Ce trebuie sa stie romanii care petrec Pastele la straini

Ultima actualizare: 02-05-2016 09:15

Muntele Athos din Grecia, Catedrala Sf. Sofia din Istanbul, Israel sau Iordania sunt cele mai importante destinatii de vacanta care ii atrag pe cei dornici sa mearga in pelerinaje.

5,2 milioane de romani au fost cel putin o data intr-o astfel de calatorie, asa ca Ministerul Afacerilor Externe le atrage atentia romanilor sa fie extrem de atenti la interdictiile locale.

Daca porniti spre Israel nu va indepartati de grup si nu va apropiati de granite, arata o alerta MAE. In Turcia evitati zonele aglomerate sau de miting iar daca va ganditi la Bulgaria atentie unde va parcati masina.

Daca planuiti o calatorie in Tara Sfanta, fiti atenti la regulile locale si la situatia de securitate din zona. In plus MAE le recomanda femeilor sa evite fustele scurte si sa aiba intotdeauna o esarfa la indemana pentru a-si acoperi parul, in caz de nevoie.

Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea: "Noi sarbatorim de fapt puterea luminii, asupra intunericului si puterea vietii asupra mortii si Isus este lumina noastra interioara. "Hristos a Inviat!"

Tocmai pentru ca se apropie sarbatorile de Paste, Ministerul roman al Afacerilor Externe ii atentioneaza pe romani sa respecte obiceiurile locurilor in care calatoresc si sa evite zonele aglomerate atunci cand aleg o tara ce se confrunta cu amenintari teroriste.

Daca plecati cu masina in Bulgaria, la catedrala din Varna, aveti grija unde lasati masina. Ministerul Afacerilor Externe ne transmite sa parcam doar in locuri special amenajate, din cauza numeroaselor furturi inregistrate in ultimii ani in aceasta tara.

Pe muntele Athos din Grecia urca anual peste 400 de mii de romani. Daca vreti sa mergeti cu masina, sub nicio forma nu folositi detectoarele anti-radar, puteti fi amendati cu 2 mii de euro.

In Istanbul, Turcia, se afla unul dintre cele mai frumoase lacasuri de cult din lume - Catedrala Sf. Sofia. Aici Ministerul Afacerilor Externe le recomanda romanilor sa fie atenti unde parcheaza si sa evite zonele aglomerate sau manifestatii publice.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO