Topul celor mai interesante destinatii turistice in 2015. Locurile unde se vor organiza festivaluri, show-uri sau expozitii

Ultima actualizare: 06-02-2015 07:12
Milano

Jurnalistii de la CNN au realizat o lista cu cateva propuneri pentru cele mai bune destinatii turistice din 2015, in functie de evenimentele majore organizate sau de anumite festivitati, care vor atrage turistii.

Riviera Bahamas

Cu 4 hoteluri si 18581 de metri patrati alocati spatiului de conferinte, un centru cultural cu 2.000 de locuri, 30 de restaurante si baruri, 14 piscine si un casino de 9.290 de metri patrati - suficient de mare ca sa rivalizeze cu unul din Las Vegas sau Macao - resortul in valoare de 3,5 miliarde de dolari cunoscut sub numele de Baha Mar pare destul de important.

Baha Mar se va deschide la sfarsitul primaverii 2015, intr-o gala speciala, produsa de legende ale muzicii precum Jamie king si Emilio Estefan.

Mons (Belgia)

Orasul Mons din Belgia are o populatie de doar 93072 de oameni, insa se asteapta sa primeasca 2 milioane de turisti pe strazile sale medievale, care vor dori sa vada cele peste 1.000 de evenimente culturale si artistice din 2015. In acest an, Mons este in mod oficial Capitala Europeana a Culturii.

Va fi inaugurata o noua expozitie Van Gogh, se vor lansa 3 festivaluri de arta si se vor deschide nu unul, ci 5 muzee, incepand cu luna aprilie.

Centrul orasului Los Angeles

In urma cu aproximativ 10 ani, te chinuiai sa mai vezi pe cineva noaptea pe strazile din centrul Los Angelesului, dupa ce luminile se stingeau. Insa acum, acest centru intunecat s-a schimbat complet, gazduind peste 500 de magazine, restaurante, baruri si cluburi.

Aceasta zona este de asteptat sa se "incinga" in 2015, cand proiectul unui colectionar miliardar de arta, Eli Broad, se va deschide publicului. Acest proiect este in valoare de 140 de milioane de dolari si se numeste The Broad Museum.

Insulele Feroe

Insulele Feroe nu au avut niciodata momentul lor de glorie, insa "un dans cu intunericul" in 2015 ar putea pune in sfarsit acest arhipeleag pe radarele turistilor, aflati pe drum intre Norvegia si Islanda. Aceasta mica tarisoara este unul dintre cele 2 locuri in care va putea fi admirata o eclipsa totala de soare, pe 20 martie 2015, transformand ziua in intuneric.

Cateva agentii de turism organizeaza deja calatorii in Insulele Feroe, bazandu-se pe acest eveniment astronomic de care ai parte probabil o data in viata. Desi va dura doar 2 minute si 47 de secunde, europenii trebuie sa stie ca nu vor mai vedea asa ceva pana in anul 2026.

Singapore

Singapore are reputatia unui loc foarte frumos, dar si plictisitor in acelasi timp. Cu toate acestea, Singapore va fi orice altceva, dar nu "plictisitoare" in 2015, deoarece celebreaza 50 de ani de independenta, iar acest lucru se va intampla cu ajutorul unor artificii, parade, show-uri si evenimente pentru tineri.

Milano

Milano este orasul in care va avea loc Expo Milano 2015, in perioada mai-octombrie, un eveniment care va prezenta "mancarea viitorului" intr-un spatiu de 102.000 de metri patrati - ca intr-o metropola clasica romana.

Acest eveniment promite sa puna participantii din peste 140 de tari in contact cu aproximativ 20 de milioane de turisti, care vor veni sa viziteze cele 60 de pavilioane.

Turistii vor avea parte de degustari exotice de mancaruri, lecturi educationale si experiente .. bogate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO