The Washington Post recomandă România ca destinație de călătorie. Locurile care i-au fascinat pe străini
The Washington Post, celebra publicație americană cu aproape 3 milioane de abonați, recomandă România ca destinație de călătorie.
Jurnaliștii își sfătuiesc cititorii să caute locuri mai puțin umblate și subestimate până acum, iar noi suntem în fruntea listei. În articol, sunt menționate Bucureștiul și Transilvania cu locurile ei pline de istorie.
"România este o alternativă convingătoare la clasica vacanță vest-europeană", notează publicația The Washington Post într-un clasament al recomandărilor pentru destinații mai puțin aglomerate. Autorii au și câteva indicații pentru cei interesați: să se cazeze în Brașov și să nu rateze drumețiile prin pădurile din Transilvania.
Robert Bas, turist din Olanda: „În Vest, avem o imagine inexactă legată de România, dar când am ajuns în Transilvania, a fost diferit. E atât de multă naturăși multă istorie."
Iasbelle, din Germania, a ales țara noastră pentru o vacanță activă: drumeții și schi.
Reporter:„De ce România?”
Isabelle Groom-Brandt, turistă din Germania: „Pentru că e diferită, e ceva nou, ce nu știam."
Student în Cluj-Napoca, Mir, din Pakistan, spune că România i-a întrecut așteptările.
Mir Shah, student din Pakistan: „E o țară care are standare inalte de trai, locuri frumoase de vizitat. Mai puțin aglomerată pentru că e una dintre tarile subestimate din Europa."
Încântați de șederea lor în România, turiștii străini au lăsat mesaje pe toți pereții unui hostel. Sunt semnături din Australia, Seoul, America, Los Angeles, Barcelona, Cairo sau chiar Bolivia. Și acestea sunt doar câteva exemple.
Ana Maria Ciosa, administrator hotel Brașov: „În general cam 60 la sută anual este gradul de ocupare cu turisti straini."
Nicoleta Ocneriu, ghid de turism: „Americanii vin la noi pentru a descoperi tradițiile și obiceiurile. Pentru nemți ne îndreptăm atenția asupra bisericilor fortificate ce le avem în județ."
Anul trecut, 2,4 milioane de turiști străini au ajuns la noi, cu aproape 14 procente mai mulți decât în 2023.