Târgul de Crăciun de la Budapesta. Ce poți face într-unul dintre cele mai frumoase târguri de Sărbători din Europa

Ultima actualizare: 26-12-2019 20:38

Târgul de Crăciun de la Budapesta a fost votat de sute de mii de turiști drept unul dintre cele mai frumoase de pe continent.

I-au cucerit atmosfera feerică, proiecțiile impresionante de pe clădiri, dar și bunătățile locale. De altfel, capitala Ungariei este vizitată anual de 14 milioane de oameni, care sunt atrași de aspectul medieval al orașului, de băile termale și de plimbările pe Dunăre cu vasele de croazieră.

În fiecare an, în această perioadă, centrul Budapestei este un imens Târg de Crăciun.
Decorațiunile sunt produse în Ungaria de meșteșugari locali care trăiesc de pe urma turismului.

Ladislau Moldovan, ghid de turism: „Statul îi sprijină pe micii producători, pe cei care produc lucruri de genul acesta, pentru a putea rămâne în viață. Aceste produse nu le poți compara cu chinezariile”.

Aproape 300.000 de persoane au votat pe site-ul European Best Destination și au desemnat Târgul de Crăciun din Budapesta drept unul dintre cele mai frumoase de pe continent.

Turist: „Arată foarte frumos, în general foarte multă lume. Eu locuiesc în Austria, nu e foarte departe. Ceea ce m-a atras foarte mult e că am citit pe internet că e cea mai luminată capitală din Europa. Luminile din Budapesta ne-au atras foarte mult”.

Profitul ajunge la câteva zeci de mii de euro, mai ales pentru cei care vând mâncare. De altfel, mulți turiști spun că prețurile sunt destul de piperate.

Turist român: „Scump, da, foarte scump. Mi-am cumpărat un cârnat pentru mine, pentru copil, un cartof cu gulaș pentru femeie și am plătit 40 de euro, eu cred că e foarte scump”.

Comercianții vând gulașul, varză cu cârnați, ciolan, dar și sarmale.

Turist străin: „Miroase foarte mult a vin fiert. Dacă iubiți vinul fiert, veniți aici!".

Budapesta, vizitată de 14 milioane de turiști anual

 

14 milioane de turiști străini vizitează anual Budapesta. Cei mai mulți vor să vadă Castelul Buda și Citadela, aceasta din urmă fiind în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1987.

În Budapesta sunt și numeroase băi termale. Băile Sechenyi sunt printre cele mai faimoase. În decembrie, sute de turiști se bălăcesc în voie în bazinele exterioare, unde apa are 29 de grade.

Turist: „Băile termale sunt o idee excelentă, au deja o tradiție aici, e un lucru pe care nu poți să îl faci în orice city-break”.

În acest loc ajung în medie, zilnic, 5.000 de oameni. Încă de la intrare, sunt impresionați de arhitectura clădirii construită în 1913.

La câțiva pași de băile termale se află Castelul Vajdahunyad, construit după proiectul Castelului Huniazilor din Hunedoara. Tot acolo găsim și cel mai vechi și cel mai mare pationar din Europa.

Deschis prima dată în 1870, locul este iarna patinoar, iar vara lac, unde turiștii se pot plimba cu barca.

Un alt loc faimos este New York Cafe. Construit în 1894, este considerată una dintre cele mai frumoase cafenele din Europa, pentru că pare mai mult un palat renascentist decât o cafenea. Pentru a savura un prânz sau o cină aici, trebuie să va faceți rezervare cu câteva zile înainte.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO