La munte s-au pus "tunurile" pe partii. Unde se va putea schia in acest weekend

26-11-2014 17:45


Sezonul de iarna a inceput nesperat de repede la munte. Pe partiile de mare altitudine, stratul de zapada este deja destul de consistent, ajutat si de tunurile de zapada.

Deocamdata nu sunt conditii perfecte pentru schi, insa, daca sunteti nerabdatori, puteti sa va dati cu sania la Predeal, Poiana Brasov sau Paltinis.

Tunurile de zapada functioneaza din plin de trei zile la Predeal. Chiar daca ninsoarea nu a fost una consistenta, frigul a permis ca instalatiile sa fie eficiente zi si noapte.

"Incepem sa lucram. Speram ca si natura sa ne ajute cu cativa fulgi ca sa imbunatateasca partia", a spus un barbat.

La Poiana Brasov sunt deja destui care au incercat partia. Cu toate ca pistele nu sunt practicabile pana la baza muntelui, schiorii sunt multumiti.

"Cu doua curbe mai sus merge sa te dai chiar bine. Sa speram ca va fi iarna iarna...", au spus trei snowboarderi.

Si in Poiana tunurile merg de cateva zile, iar administratorii promit ca, cel putin in Postavarul, vor fi conditii foarte bune pentru acest weekend.

"Suntem cu masinile pe partie, amenajam, impingem zapada, o punem acolo unde trebuie", a spus administratorul din Poiana Brasov, Dorin Dragoi.

Odata ce afara s-a albit peisajul, proprietarii centrelor de inchirieri si hotelierii au inceput imediat pregatirile. "Ele au fost reparate in primavara, dar mai trebuie un ultim control acum inainte de sezon", a spus administratorul unui centru de inchirieri.

La Paltinis, 12 tunuri produc pe noapte trei mii de metri cubi de zapada, asa ca totul este alb si numai bun pentru sporturile de iarna. Primii turisti ajunsi la Paltinis au fost incantati de peisaj.

"E prima data cand ajungem la Paltinis, am venit sa vedem cum sunt locurile, am gasit si zapada, asta e un bonus. Si e foarte frumos", au spus turistii.

La Paltinis, de 1 Decembrie, unele pensiuni ofera un program special: invitatii vor asista la taiatul porcului si vor putea participa la prepararea mancarurilor traditionale. Doua nopti de cazare si mic dejun, plus masa festiva, ajung la 500 de lei de persoana.

Tags: iarna, munte, zapada, schi,

VIDEO PROTVPLUS.RO