Statiunea Ranca, alternativa mult mai ieftina la Valea Prahovei. Suma scoasa din buzunar pentru un Revelion la munte

Ultimul update: Miercuri 07 Ianuarie 2015 06:58
Data publicarii: Duminica 04 Ianuarie 2015 18:06
Categorie: Travel

Turistii care au ocolit aglomeratia de pe Valea Prahovei si-au petrecut sarbatorile in statiunile cochete de munte, in care se schiaza.

La Ranca, in judetul Gorj, de exemplu, proprietarii de pensiuni se lauda ca i-au tentat pe turisti cu oferte la jumatate de pret fata de cele din Predeal sau Brasov. In plus, fac totul pentru ca oamenii se revina cu placere si altadata.

Pe soseaua Transalpina, la 1600 de km altitudine, la poalele varfului Papusa, din Masivul Parang, statiunea Ranca este un loc perfect pentru o vacanta linistita la schi. Cel putin asta sustin turistii care au descoperit "Sinaia Olteniei", cum mai este numita statiunea.

Turist din Constanta: "Mult mai linistit si nu e aglomeratia de pe Valea Prahovei, prefer mai departe si un loc mai linistit si placut, suntem la prima venire pe Ranca si ne place foarte mult ce e aici."

Statiunea montana este in dezvoltare, iar proprietarii de pensiuni fac tot ce pot pentru ca turistii sa se simta bine aici si sa revina. Se asigura inclusiv ca drumurile sunt curate.

Preturile sunt si ele mai mici la cazare, pensiune si telescaun comparativ cu Valea Prahovei sau Brasov. In timp ce la Predeal o urcare cu telescaunul costa 18 lei, la Ranca pretul este de 7 lei.

Maria Ghita, reprezentant al unui centru de inchirieri: "Preturile, din ce stiu eu, sunt la jumatate la noi, 25 de lei pe zi echipamentul include clapari, bete si schi, din spusele turistilor, care fac comparatie intre Valea Prahovei si Ranca."

Si la pachetele de Craciun si Revelion tarifele au fost mai tentante, iar pensiunile arhipline.

Constantin Panescu, proprietarul unei pensiuni: "Preturile la noi fata de Valea Prahovei sunt la jumatate si turistii s-au indreptat si spre zona noastra. Preparatele noastre traditionale si de munte sunt la preturi acceptabile, ciorbite de mai multe feluri intre 8 si 11 lei, preparate traditionale la fel intre 15 si 25 de lei."

Stratul de zapada la Ranca depaseste jumatate de metru, iar cabanierii spun ca datorita preturilor mici au deja primele rezervari facute pentru februarie, cand elevii intra iar intr-o scurta vacanta.

70% din restaurantele de pe Valea Prahovei risca falimentul. Turistii vin cu provizii de acasa si mananca in camera de hotel
70% din restaurantele de pe Valea Prahovei risca falimentul. Turistii vin cu provizii de acasa si mananca in camera de hotel
VIDEO PROTVPLUS.RO
decor de craciun
Decor de Crăciun. Ce recomandă Adela Pârvu
Reacţia unor italieni care au ajuns în Maramureş, în satul preferat al prinţului Charles
Cârciumarii de la munte au început să taie porcii. Turiștii se înghesuie la șorici
Rețetele românești se întorc cu succes în meniurile restaurantelor: "Sunt produse naturale”
A nins în Poiana Brașov. Sezonul de iarnă s-a deschis oficial în stațiunile de munte
Se deschide oficial sezonul de schi în Poiana Brașov. Prețurile sunt mai mari decât anul trecut
cabana munte
Prețurile pentru o vacanță de sărbători la o cabană izolată, pe munte
Angajații de la stat vor primi și în următorii doi ani vouchere de vacanță
Cât costă o noapte de cazare într-o căsuță cochetă ridicată într-un copac
Sărbătoare cu 30 de Moşi Nicolae, într-un orăşel din Sibiu. Reacţia localnicilor
Locul din România considerat ideal pentru o ”detoxifiere digitală”
Ziua Națională, sărbătorită pe pârtie. Bugetul pentru 3 zile: 1.500 de lei