Statiunea Ranca, alternativa mult mai ieftina la Valea Prahovei. Suma scoasa din buzunar pentru un Revelion la munte

Ultimul update: Miercuri 07 Ianuarie 2015 06:58
Data publicarii: Duminica 04 Ianuarie 2015 18:06
Categorie: Travel

Turistii care au ocolit aglomeratia de pe Valea Prahovei si-au petrecut sarbatorile in statiunile cochete de munte, in care se schiaza.

La Ranca, in judetul Gorj, de exemplu, proprietarii de pensiuni se lauda ca i-au tentat pe turisti cu oferte la jumatate de pret fata de cele din Predeal sau Brasov. In plus, fac totul pentru ca oamenii se revina cu placere si altadata.

Pe soseaua Transalpina, la 1600 de km altitudine, la poalele varfului Papusa, din Masivul Parang, statiunea Ranca este un loc perfect pentru o vacanta linistita la schi. Cel putin asta sustin turistii care au descoperit "Sinaia Olteniei", cum mai este numita statiunea.

Turist din Constanta: "Mult mai linistit si nu e aglomeratia de pe Valea Prahovei, prefer mai departe si un loc mai linistit si placut, suntem la prima venire pe Ranca si ne place foarte mult ce e aici."

Statiunea montana este in dezvoltare, iar proprietarii de pensiuni fac tot ce pot pentru ca turistii sa se simta bine aici si sa revina. Se asigura inclusiv ca drumurile sunt curate.

Preturile sunt si ele mai mici la cazare, pensiune si telescaun comparativ cu Valea Prahovei sau Brasov. In timp ce la Predeal o urcare cu telescaunul costa 18 lei, la Ranca pretul este de 7 lei.

Maria Ghita, reprezentant al unui centru de inchirieri: "Preturile, din ce stiu eu, sunt la jumatate la noi, 25 de lei pe zi echipamentul include clapari, bete si schi, din spusele turistilor, care fac comparatie intre Valea Prahovei si Ranca."

Si la pachetele de Craciun si Revelion tarifele au fost mai tentante, iar pensiunile arhipline.

Constantin Panescu, proprietarul unei pensiuni: "Preturile la noi fata de Valea Prahovei sunt la jumatate si turistii s-au indreptat si spre zona noastra. Preparatele noastre traditionale si de munte sunt la preturi acceptabile, ciorbite de mai multe feluri intre 8 si 11 lei, preparate traditionale la fel intre 15 si 25 de lei."

Stratul de zapada la Ranca depaseste jumatate de metru, iar cabanierii spun ca datorita preturilor mici au deja primele rezervari facute pentru februarie, cand elevii intra iar intr-o scurta vacanta.

70% din restaurantele de pe Valea Prahovei risca falimentul. Turistii vin cu provizii de acasa si mananca in camera de hotel
70% din restaurantele de pe Valea Prahovei risca falimentul. Turistii vin cu provizii de acasa si mananca in camera de hotel
VIDEO PROTVPLUS.RO
parada brasov
”Monştri” pe străzile din Braşov. "Să declanşez iadul pe Pământ, atât vreau"
Plimbări cu caiacul, în Prahova. Cât au plătit amatorii de aventură
Experiență de neuitat sâmbătă, pentru turiștii din Prahova
Cele mai tari locuri în care să-ți petreci Halloweenul
Programul UE prin care tinerii pot călători, gratuit, cu trenul o lună prin Europa
Reprezintă ”aurul” Munților Rodnei și atrag anual mii de turiști
ravasitul oilor
Sărbătoare în Slănic Moldova. Bunătăți de la producători locali și hore, de Răvășitul oilor
O veche tradiție a sașilor, reînviată într-un sat din Brașov. Turiștii au mâncat bunătățile gazdelor
Turism de aventură în România. Unde sunt cele mai bune afaceri
Turiștii profită de vremea caldă de la munte: „O minunăţie să vezi cum şerpuieşte apa”
Festivalul Castanelor, în oraşul în care majoritatea castanilor s-au uscat
Soldaţi din Primul Război Mondial, în Sibiu. "Mă recomandă mustăcioara"