Statiunea Ranca, alternativa mult mai ieftina la Valea Prahovei. Suma scoasa din buzunar pentru un Revelion la munte

Ultima actualizare: 07-01-2015 06:58

Turistii care au ocolit aglomeratia de pe Valea Prahovei si-au petrecut sarbatorile in statiunile cochete de munte, in care se schiaza.

La Ranca, in judetul Gorj, de exemplu, proprietarii de pensiuni se lauda ca i-au tentat pe turisti cu oferte la jumatate de pret fata de cele din Predeal sau Brasov. In plus, fac totul pentru ca oamenii se revina cu placere si altadata.

Pe soseaua Transalpina, la 1600 de km altitudine, la poalele varfului Papusa, din Masivul Parang, statiunea Ranca este un loc perfect pentru o vacanta linistita la schi. Cel putin asta sustin turistii care au descoperit "Sinaia Olteniei", cum mai este numita statiunea.

Turist din Constanta: "Mult mai linistit si nu e aglomeratia de pe Valea Prahovei, prefer mai departe si un loc mai linistit si placut, suntem la prima venire pe Ranca si ne place foarte mult ce e aici."

Statiunea montana este in dezvoltare, iar proprietarii de pensiuni fac tot ce pot pentru ca turistii sa se simta bine aici si sa revina. Se asigura inclusiv ca drumurile sunt curate.

Preturile sunt si ele mai mici la cazare, pensiune si telescaun comparativ cu Valea Prahovei sau Brasov. In timp ce la Predeal o urcare cu telescaunul costa 18 lei, la Ranca pretul este de 7 lei.

Maria Ghita, reprezentant al unui centru de inchirieri: "Preturile, din ce stiu eu, sunt la jumatate la noi, 25 de lei pe zi echipamentul include clapari, bete si schi, din spusele turistilor, care fac comparatie intre Valea Prahovei si Ranca."

Si la pachetele de Craciun si Revelion tarifele au fost mai tentante, iar pensiunile arhipline.

Constantin Panescu, proprietarul unei pensiuni: "Preturile la noi fata de Valea Prahovei sunt la jumatate si turistii s-au indreptat si spre zona noastra. Preparatele noastre traditionale si de munte sunt la preturi acceptabile, ciorbite de mai multe feluri intre 8 si 11 lei, preparate traditionale la fel intre 15 si 25 de lei."

Stratul de zapada la Ranca depaseste jumatate de metru, iar cabanierii spun ca datorita preturilor mici au deja primele rezervari facute pentru februarie, cand elevii intra iar intr-o scurta vacanta.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO