Starea pârtiilor de schi în minivacanța de 24 Ianuarie. Cum se schiază în Poiana Brașov și în alte stațiuni din țară
Minivacanţa de 24 Ianuarie a început deja, iar cei care vor să schieze în aceste zile o pot face în majoritatea stațiunilor din țară.
Totuși, vă recomandăm să verificați starea pârtiilor înainte de a porni la drum. Condițiile meteo se pot schimba, ceea ce îi poate obliga pe administratori să închidă anumite pârtii.
În Poiana Brașov se schiază foarte bine pe pârtiile Kanzel, Lupului, Subteleferic, Sulinar, Drumul Roșu, Bradul și Stadion. Atenție, zonele inferioare ale pârtiilor Lupului și Teleferic sunt închise pentru amenajare.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Pe Postăvarul, stratul de zăpadă este de 60 cm, iar pe Bradul, de 40 cm. Majoritatea instalațiilor de transport pe cablu sunt funcționale. Starea lor poate fi consultată AICI.
Doar o parte din pârtiile din Sinaia și Predeal sunt deschise. Se schiază pe Valea Dorului 1 și 2, Căbucet Superior, Valea Dorului Variantă, Clabucet Sosire și Valea Soarelui 1. Stratul de zăpadă este de circa 30 de cm. Informații actualizate zilnic, găsiți AICI.
Și la Păltiniș, cea mai veche stațiune montană din țară, pârtiile sunt deschise. Informații puteți obține AICI.
Pe Transalpina-Voineasa, sunt deschise pârtiile Tronson 1 telegondola, Teleschi 1 și Teleschi 2. Vineri, vântul bătea în rafale de 40 de km/h. Tronson 2 telegondola și telescaun, rămân închise, din cauza vântului puternic și a vizibilității scăzute. Informații actualizate puteți obține AICI.
În Straja, județul Hunedoara, este zăpadă de 1 metru. Starea pârtiilor poate fi consultată AICI.
Și la Rânca (Gorj) , stratul de zăpada atinge un metru, se schiază fără probleme. Imagini live, AICI.
Pe Muntele Mic (Caraș-Severin), aveți la dispoziție 15 km de pârtii, skipass comun la teleski si telescaun, iar stratul de zăpadă are 70-80 de cm. Administratorii speră să poată deschidă pârtiile sâmbătă, dacă se ridică ceața. Imagini live, AICI.
La Stâna de Vale (Bihor), stratul de zăpadă are peste 60 de cm, iar vineri ningea în continuare. Stâna de Vale are două pârtii cu grad mediu de dificultate și o a treia pârtie (Bradul- 1233 m), cu prima porțiune având un grad ridicat de dificultate. Imagini live, AICI.
La Buscat și Mărișel, din județul Cluj, se schiază fără probleme, stratul de zăpadă are între 40 și 70 de centimetri, potrivit administratorilor.
La Mărișel, în acest weekend are loc aici și un concurs de ski alpin. Administratorii au prelungit programul instalațiilor de transport pe cablu, pe perioada minivacanței.
În județul Alba, domeniul Schiabil Sureanu are 10 pârtii pe care se poate schia. Stratul de zăpadă măsoară un metru. Schiorii au la dispoziție un telescaun și două teleskiuri, trei apres-skiuri și un restaurant. Cartelele de o zi costă 130 de lei pentru adulți și 100 de lei pentru copii.
La Arieseni avem două pârtii funcționale. Pe pârtia Vârtop 2, stratul de zăpadă măsoară 80 de cm. Turiștii pot urca cu teleskiul. O urcare costă 3 lei pentru copii, și 4 lei pentru adulți.
Și în Maramureș, la Cavnic sunt deschise toate pârtiile, cu o lungime totală de 6.5 km. Administratorii vă avertizează că trebuie să luați în calcul timpi mai mari de așteptare la instalațiile de urcare. Se schiază, de asemenea și la Borșa.
Pe pârtia Schi Sovata, stratul de zăpadă este modest, doar 20 cm. Imagini live, AICI.
La Toplița (Harghita), pârtiile de schi Bradul și Măgheruș, stratul de zăpadă este de 20 cm.
Pârtiile Izvorul Mureșului și Băile Tușnad sunt închise. Alte informații despre pârtiile din Harghita pot fi accesate AICI.