Sportul care atrage turiștii la munte, la fel ca schiatul. Cât costă un zbor cu parapanta


Ultimul update: Sambata 16 Februarie 2019 19:56
Data publicarii: Sambata 16 Februarie 2019 18:33
Categorie: Stiri Turism

La munte, turiştii care iubesc schiul, dar vor să simtă şi imensa bucurie a zborului, pot decola cu parapanta, cu echipamentul în picioare, şi în final aterizează la baza pârtiilor.

În Poiana Braşov, doritorii se ridică în aer de la 1700 de metri altitudine, în tandem cu instructorii de zbor.

În schimb, în Harghita, unde zapada este încă destulă, turiştii pot opta pentru plimbări cu săniile trase de câini.

La numai șapte ani, Matias a zburat cu parapanta, echipat cu schiurile în picioare. Schiază de mic, așa că pentru el aterizarea a fost floare la ureche. Ajuns pe zăpadă, a alunecat ușor la baza pârtiei Bradu.

Turiștii decolează de lângă telegondola de pe Masivul Postăvaru. Urcarea până în Masivul Postăvaru costă 25 de lei la adulți și 12 lei la copii, iar zborul în tandem cu un instructor este între 250 și 350 de lei. În acest tarif este inclusă și filmarea din aer și câteva poze, care surprind emoția celor aflați la înălțime.

Tot în Poiana Brașov, turiștii pot încerca "patinele de zăpadă", un echipament recent apărut, ușor de folosit și comod de purtat. Poate fi închiriat pentru o zi cu 50 de lei.

În Harghita, lângă Miercurea Ciuc, ultimele ninsori au așternut un strat gros de zăpadă, numai bun pentru cei care vor să alunece cu săniile trase de câini. Traseele pot dura între o ora și jumătate și trei ore, însă cei care sunt mai experimentați se pot bucură de o excursie de o zi întreagă, și un piesaj ca în cărțile lui Jack London.

Paradji Zoltan, organizator excursii: "Marea majoritate până acum nu a văzut decât la televizor, eventual. Deci nu au încercat cum este sportul ăsta. Alegem un traseu care să fie sigur pentru turist. Viteză la coborâre e mai mare, undeva până în maxim 40."

Pentru o astfel de excursie, turiștii plătesc în jur 100 de euro de persoană, dar pot varia în funcție de traseul ales. O sanie alocată unui singur turist poate fi trasă de maximum șase câini.

În Ținutul Vulcanilor, turiștii au parte de peisaje de poveste, iar la altitudine, cei mai mulți iau o pauză la cabane, pentru ceai sau vin fiert.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO