Satul din Ardeal unde se face pizza cu rubarbă. Cine a inventat-o

×
Codul embed a fost copiat

Prăjituri, înghețată, pizza și ciorbă - toate cu rubarbă. Așa a arătat meniul la un festival dedicat acestei plante, organizat într-un sat din Mureș, iubit de prințul Charles, care a vizitat locurile de mai multe ori.

Deși producția a fost mai slabă anul acesta, gospodinele au folosit zeci de kilograme de rubarbă pentru a răsfăța papilele gustative ale gurmanzilor. Mesele întinse în centrul localităţii Saschiz din Mureş au fost încărcate cu bunătăţi pregătite cu mare atenţie de gospodine. Indiferent de reţeta aleasă, vedetă a fost rubarbă.

"Este foarte simplu se decojeşte de partea asta şi respectiv se taie bucăţi cubuleţe, se pune în apă şi zahăr după gust."

Sărbătoarea cu tradiţie, dedicată plantei cu gust acrişor, a atras pofticioşi din întreaga ţară. Unele bucătărese nu s-au limitat la desert şi au adus în fţa vizitatorilor şi paşte ori pizza cu rubarbă.

"Am pus salam, brânză şi sos de rabarbăr, băgăm la cuptor şi să vedem cum iese."

Citește și
rubarba
Planta dulce acrișoară din care se pot face prăjituri, clătite sau chiar vin rose

În mijlocul musafirilor au fost încinse şi ceaunele, în care a fost pregătită ciorbă. Printre ingredientele folosite s-a numărat, evident, rubarba.

Un kilogram de rubarbă s-a vândut cu opt lei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Ce trebuie să știi despre rubarbă înainte de a o folosi în bucătărie
Ce trebuie să știi despre rubarbă înainte de a o folosi în bucătărie

Ce trebuie să știi despre rubarbă înainte de a o folosi în bucătărie

Planta dulce acrișoară din care se pot face prăjituri, clătite sau chiar vin rose
Planta dulce acrișoară din care se pot face prăjituri, clătite sau chiar vin rose

Mare ospăț în curtea bisericii fortificate din Saschiz. Localitatea din Mureș, devenită celebră după vizitele prințului Charles, moștenitorul coroanei britanice, a mirosit sâmbătă a rubarbă.

Rubarba si sparanghelul, vedetele targului de bunatati organizat la Targu Mures. Ce specialitati va ofera producatorii locali
Rubarba si sparanghelul, vedetele targului de bunatati organizat la Targu Mures. Ce specialitati va ofera producatorii locali

50 de producatori locali si-au amenajat tarabele pline de fucte, legume si conserve in fata cetatii din oras. Cele mai apreciate au fost muraturile exotice, dulceata de ardei iute si zacusca de pastrav.

Recomandări
Ninge viscolit în munți: DRDP Craiova intervine cu utilaje, Oltenia sub cod galben de ninsori și vânt | Video
Ninge viscolit în munți: DRDP Craiova intervine cu utilaje, Oltenia sub cod galben de ninsori și vânt | Video

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova trasmite joi dimineaţă că în zonele montane ninge viscolit, fapt ce îngreunează acţiunile de deszăpezire.

Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Crăciun: „Să aveţi un an extraordinar. Sărbători frumoase alături de cei dragi”
Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Crăciun: „Să aveţi un an extraordinar. Sărbători frumoase alături de cei dragi”

Nadia Comăneci, cel mai titrat sportiv român la Jocurile Olimpice, a postat în social media un mesaj de Sărbători, în care menţionează faptul că urmează un an olimpic.  

Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”
Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”

Numărul cazurilor de gripă în București s-a mărit în această perioadă, ajungând la aproximativ 80 de persoane care se prezintă într-o zi la camera de gardă, afirmă Dr. Adrian Marinescu, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.