Satul din Ardeal unde se face pizza cu rubarbă. Cine a inventat-o

Ultima actualizare: 06-05-2019 09:52

Prăjituri, înghețată, pizza și ciorbă - toate cu rubarbă. Așa a arătat meniul la un festival dedicat acestei plante, organizat într-un sat din Mureș, iubit de prințul Charles, care a vizitat locurile de mai multe ori.

Deși producția a fost mai slabă anul acesta, gospodinele au folosit zeci de kilograme de rubarbă pentru a răsfăța papilele gustative ale gurmanzilor. Mesele întinse în centrul localităţii Saschiz din Mureş au fost încărcate cu bunătăţi pregătite cu mare atenţie de gospodine. Indiferent de reţeta aleasă, vedetă a fost rubarbă.

"Este foarte simplu se decojeşte de partea asta şi respectiv se taie bucăţi cubuleţe, se pune în apă şi zahăr după gust."

Sărbătoarea cu tradiţie, dedicată plantei cu gust acrişor, a atras pofticioşi din întreaga ţară. Unele bucătărese nu s-au limitat la desert şi au adus în fţa vizitatorilor şi paşte ori pizza cu rubarbă.

"Am pus salam, brânză şi sos de rabarbăr, băgăm la cuptor şi să vedem cum iese."

În mijlocul musafirilor au fost încinse şi ceaunele, în care a fost pregătită ciorbă. Printre ingredientele folosite s-a numărat, evident, rubarba.

Un kilogram de rubarbă s-a vândut cu opt lei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO