Romanii care pleaca si in patru vacante pe an. Cat platesc seniorii pentru o vacanta in destinatii europene de top

Ultima actualizare: 30-09-2015 07:13

Romanii trecuti de prima tinerete si cu venituri rezonabile urmeaza cu succes modelul nemtilor, englezilor si nordicilor, care calatoresc ieftin si mult prin programele pentru seniori.

Pachetele pentru cei peste 55 de ani includ transport, cazare si masa, iar sumele achitate sunt la jumatate fata de pretul real al unor astfel de sejururi. Ai nostri prefera prefera Spania, Israelul, Italia si Egiptul.

In ultimii 5 ani de cand a aparut programul pentru seniori, Adriana Stanciu a vizitat foarte multe de tari. Incearca sa ajunga in fiecare an in 4 destinatii noi.

Adriana Stanciu: "Trebuie sa aduni o iarna intreaga sa faci economii sau toata vara ca acum incepe programul pentru seniori. Am fost la Roma cu seniorii. Superb, iar in luna mai am fost la Praga si am avut platit si biletul la Andre Rieu. Acum voi pleca la Ischia, o insula langa Capri cu bai termale. Superba. Si pe urma as dori dar nu stiu cum va fi clima, tara bascilor."

Cei care calatoresc prin programul pentru seniori platesc numai 40-50% din pretul unei astfel de vacante. Pachetele incep de la 250 de euro si rareori depasesc 400. Anul acesta unele agentii accepta si tineri in programul pentru seniori, numai ca acestia trebuie sa plateasca 50 de euro in plus.

Marius Berca, director agentie de turism: "O destinatie din Italia, Sorento Napoli sau Sicilia, pachetele pleaca de la 250 de euro. Asistenta in limba romana, cazare transport cu avionul. Daca la inceput cele mai multe dintre oferte erau in sudul Spaniei, tara care a si initiat programul pentru seniori, de la an la an apar si alte state pe lista.

Ciprian Enea, consultant turism: "Am inceput sa avem si alte destinatii din Spania, Italia, Portugalia, destinatia anului e Egiptul."

Cele mai multe sejururi, dar si cele mai ieftine vin dinspre tarile in care guvernele subventioneaza biletele de avion ca sa atraga cat mai multi turisti intr-o perioada care altfel ar ramane nevinduta.

Tara noastra nu ofera inca reduceri si asa se explica de ce romanii isi cheltuiesc banii la altii, iar strainii nu vin la noi.

In ultimii ani, peste 40 de mii de barbati si femei trecuti de prima tinerete se pot lauda ca au fost, cel putin o data, intr-o astfel de calatorie. Mai avem insa pana sa-i ajungem pe nemti, francezi sau nordici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO