Rezervatia naturala din Romania unde testoasele sunt la ele acasa. Se afla la doar 15 kilometri de Mangalia
15 kilometri distanta de Mangalia, o oaza de liniste si verdeata, de o frumusete aparte, care abia asteapta sa se dezvaluie.
Rezervatia naturala de la Hagieni este paradisul broastelor testoase, dar adaposteste si peste 800 de specii de pasari, animale, ori plante, ca in zona Mediteranei.
Testosa de uscat dobrogeana, o specie raspandita in zona Marii Negre dar si a Marii Mediterane. In aceasta perioada este sezonul de imperechere. Spectacolul poate fi studiat in rezervatia naturala de la Hagieni, inca putin cunoscuta de turisti.
Alegeri 2024
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
19:09
Negocieri între partidele „de dreapta”. Surse: PNL ar încerca să-l convingă pe Mircea Geoană să se retragă din cursă
15:52
AEP anunță că, în premieră, vom avea posibilitatea să vedem rezultatul alegerilor „în timp real”
Broscutele testoase sunt vedetele rezervatiei de la Hagieni. Le gasesti la tot pasul si se lasa admirate. Exemplarele adulte cantaresc in jur de 3-4 kilograme.
"Pot organiza excursii zilnice pentru a vedea broasca testoasa si bujorul. Aici este cadrul lor natural care le convine cel mai mult", a spus Ioan Serbanescu, Primaria 2 Mai.
In rezervatie, doar cantecul pasarilor si tipatul ascutit al acvilei de camp misca timpul si linistea vindecatoare.
Soimul dunarean, ciocanitoarea de stejar sau uliul cu picioare scurte sunt doar cateva dintre speciile protejate care traiesc aici.
Cuiburile cu oua depuse deja, ascunse printre ramurile stejarilor, pot fi fotografiate in toata splendoarea. Si multe animale salbatice si-au gasit salas in acest loc.
"Avem tot felul de animale, vulpe, sacal, mistret, caprioara, iepure de camp, bursuc", a spus un padurar.
Lacul Hagieni, cu ochiuri de apa inundate de vegetatie se dezvaluie abia dupa un drum anevoios, printre palcurile de arbusti spinoisi si luminisurile cu vegetatie umbroasa.
Odata ajuns insa pe platou, se deschide un peisaj mirific: un paradis intins pe 400 de hectare, cu peste 800 de specii de plante, animale si pasari.
Aici au ramas peste iarna si doua lebede care au acum urmasi. Ca sa ajungeti la Hagieni, traversati Mangalia si indreptati-va spre Limanu.
Apoi, dupa un drum de pamant de 3-4 kilometri, sunteti in rezervatie. Cei care vin in acest paradis trebuie sa stie ca nu au voie sa rupa flori si nici sa incinga gratare.