Cinci lei din Baia Mare, salvati de o organizatie non-guvernamentala. Felinele vor fi duse intr-o rezervatie din Africa

Ultima actualizare: 16-11-2014 07:02

Cinci lei de la fosta gradina zoologica din Baia Mare vor avea, in sfarsit, o soarta mai buna datorita unei organizatii non-guvernamentale care a mai salvat pana acum zeci de feline din Romania.

Dupa ce ani de zile animalele au trait in custi stramte, cu ciment pe jos, peste cateva luni vor ajunge intr-o rezervatie uriasa din Africa de Sud.

Leii sunt 3 masculi si 2 femele, botezati savuros cu numele de Lavinia, Lidia, Tarhon, Mărin si Petrică. Nu stim cum vor fi strigati mai departe de ingrijitorii din Africa de Sud, dar e clar ca soarta lor s-a schimbat radical in bine.

Vara trecuta gradina zoologica din Baia Mare a fost inchisa, din cauza conditiilor improprii in care erau tinute salbaticiunile. Cele mai multe animale au ajuns in rezervatii si alte parcuri zoologice din tara. Acum a venit si randul leilor- care au varste cuprinse intre 10-14 ani si au trait toata viata lor intr-o atmosfera sumbra, cu spatii ingradite si podea de ciment.

Din 2007 si pana acum, organizatia Vier Pfoten a transferat in Sanctuarul LionsRock, 37 lei si 5 tigri din Romania, proveniti din gradini zoologice sau din captivitate privata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO