Bucurestenii care vad Delta Vacaresti de pe terasa blocului. Cat va dura pana sa avem rezervatie naturala in Capitala
De joi, Delta din Bucuresti, Parcul Vacaresti, are un punct de observatie. Tipic orasenesc, pe un bloc din apropiere. Accesul e gratuit, trebuie doar sa va faceti o rezervare.
Cea mai fascinanta atractie naturala a Capitalei poate fi admirata in voie de la o inaltime de zeci de metri.
De pe terasa unui bloc de 17 etaje, adica la o inaltime de 60 de metri, Parcul National Vacaresti se vede ca in palma. Toti doritorii vor avea acces in observator si li se vor pune la dispozitie 4 binocluri mici si unul mare, cu care sa observe animalele din rezervatie.
Punctul de atractie a fost amenajat intr-un penthouse de 400 de metri patrati de pe terasa, iar cei interesati vor fi insotiti de un specialist care le va oferi detalii despre flora si fauna din parc.
Delta Vacaresti are 190 de hectare, urmeaza sa fie declarata arie protejata si va fi transformata intr-un parc natural. O hotarare de guvern in acest sens a intrat deja in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Mediului.
De administrarea si amenajarea rezervatiei se vor ocupa cateva organizatii nonguvernamentale, care vor primi pentru asta fonduri europene. Acestea urmeaza sa construiasca poduri printre lacuri si vor aprea mai multe astfel de observatoare pentru turisti. Parcuri similare mai sunt la Londra si Buenos Aires.
"Este o zona care este vizitata de mai mult de 1 milion de turisti pe an", spune Perez Paladino, ambasadorul Argentinei la Bucuresti.
Attila Korodi, ministrul mediului: "Nu va fi un parc ca parcul Herestrau, ca parcul Tineretului. Vor fi si zone unde nu se poate intra."
Autoritatile estimeaza ca, dupa ce va fi adoptata hotararea care va transforma Delta Vacaresti in rezervatie naturala, amenajarea parcului pentru ca turistii sa-l poata vizita va dura aproximativ un an si jumatate.