"Ravasitul oilor", la Bran. Ciobanii s-au adunat pentru marea sarbatoare si au intins mesele cu produse traditionale
Sunt zile de sarbatoare in acest weekend la Bran, unde ciobanii s-au adunat la "Ravasitul oilor", un obicei care inseamna produse traditionale si mese intinse.
Bacii s-au intors cu turmele de la munte si i-au imbiat localnici cu bulz, pastrama cu mamaliguta si branza de burduf in coaja de brad. Nu a lipsit, desigur, nici mustul dulce.
Pe platoul din apropierea castelului Bran a fost petrecere mare. Ciobanii care s-au intors de pe munte cu mioarele si-au dat intalnire la "Ravasitul oilor".
Cioban: "Eu de la 5 ani am stat langa tata, tata a facut branza pana la 90 de ani si tata a stat langa tatal lui, asa de sute de ani se pastreaza traditia asta la branza in coaja de burduf."
Bacii au adus cu ei si roadele muncii de-o vara - cas, urda, telemea si branza in coaja de brad, specifica locului. Bulzul auriu a sfarait pe gratare, iar ceaunele au fost pline ochi cu tochitura.
Festinul, aromele imbietoare si voia buna au atras turistii ca un magnet. Turistii straini au fost si ei incantati de bucatele traditionale.
A fost aglomeratie si in jurul butoiului cu must. Sarbatoarea continua si duminica- tot cu muzica si mese intinse.