Plaje secrete și golfuri izolate în Europa. Destinații de vis pe coasta europeană, de care puțini turiști au auzit

Calanques, Provence
Getty

Dacă îți place să explorezi și te bucuri să fii singur pe plajă, îndepărtează-te de locurile frecventate de turiști pentru a descoperi cele mai ascunse plaje din Europa, țărmuri retrase și golfuri secrete.  

Cu ape cristaline strălucitoare și întinderi vaste de nisip, coasta Europei este incredibil de diversă.

Continentul european dispune de kilometri de porțiuni neexplorate de coastă, care așteaptă să fie descoperite de cei dispuși să se bucure de peisaje de vis.

De la Marea Nordului până la Marea Neagră, iată unde poți găsi cele mai frumoase plaje secrete și golfuri izolate în Europa.

O mulțime de plaje spectaculoase din punct de vedere al peisajului, relativ aproape de România, se află în Grecia și Creta

Citește și
pestele apocalipsei
”Peștele Apocalipsei”, care apare înaintea cutremurelor catastrofale, găsit pe o plajă. Ajunge și la 11 metri lungime
„Monstrul din Avignon” a violat-o de 4 ori pe soția drogată a prietenului său. Vă avertizăm că urmează informații care vă pot afecta emoțional!

Plaje secrete și golfuri izolate în Europa

Es Trenc, Mallorca

Cu temperaturi de până la 38 de grade Celsius în lunile de vară, nu este de mirare că oamenii vin de departe pentru se bucura de insula Balearelor, Mallorca.

Dacă te îndepărtezi de mulțimea zgomotoasă și mergi pe plaja liniștită Es Trenc, vei avea parte de o priveliște cu totul specială. Nu poți ajunge acolo cu mașina, ceea ce o face mai greu de accesat, dar merită pe deplin călătoria.

Acest loc dispune de doi kilometri de nisip alb spectaculos. Dacă ești în cautare umbră pentru un picnic, îndreaptă-te spre pădurile de pini.

@ssanzgaleria ???? “En el corazón de Mallorca, Es Trenc es donde el tiempo se detiene. Sus dunas doradas y su mar cristalino ofrecen un refugio de paz y belleza. Aquí, cada ola susurra tranquilidad y cada brisa promete eternidad.” ???? “In the heart of Mallorca, Es Trenc is where time stands still. Its golden dunes and crystal-clear sea offer a refuge of peace and beauty. Here, every wave whispers tranquility and every breeze promises eternity.” #VisitMallorca #DiscoverMallorca #BalearicIslands #Mediterranean #MallorcaLovers #MallorcaExperience #MallorcaParadise #MallorcaNature #HiddenMallorca #MallorcaMagic #ExploreMallorca #MallorcaDream #BeautifulMallorca #MallorcaIsland #MallorcaLife #MallorcaBeaches #MallorcaAdventures #MallorcaMoments #MallorcaViews ♬ sonido original - Sammy sanz

Formentera, Spania

O altă bijuterie balearică în apele calde ale Mediteranei de Vest este insula idilică Formentera. Sora mai mică a insulei de petreceri Ibiza și fost loc de întâlnire pentru Pink Floyd și Bob Dylan, Formentera este locul perfect pentru relaxare.

Aici poți explora golful în formă de potcoavă, roșu și stâncos al Cala Saona, paradisul scufundătorilor, Playa Mijourn sau micul golf din nord-est, Tramontana. Și, dacă viața pe plajă devine puțin prea plictisitoare, te poți întoarce oricând cu barca pe insula albă (există mai mult de 12 traversări de jumătate de oră pe zi, pe timpul verii) pentru a petrece de la apus până la răsărit.

Arrifana, Portugalia

De-a lungul anilor, valurile puternice ale Atlanticului au săpat golfuri izolate și adânci în stâncile de culoarea mierii din regiunea Algarve din Portugalia și au creat unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa.

Arrifana este relativ mică, având doar 800 de metri lungime, și este un paradis al surferilor. Mergi la capătul nordic al golfului cu placa pentru a prinde câteva dintre valurile superbe, dacă ești pasionat de surf.

Dacă nu practici acest sport, există ruine maure văruite de descoperit și mici restaurante care servesc fructe de mare proaspăt pescuite, conform traveler.mariott.

Plaja Pinarello, Corsica

Cu un kilometru și jumătate de nisip alb fin, valuri care se izbesc de țărm și un fundal de munți accidentați, Plaja Pinarello din Corsica este genul de loc din care nu vei dori să mai pleci vreodată.

@lacorseautrement ???? La baie de Pinarellu ❤️ #LaCorseAutrement ♬ Summer day - TimTaj

Apele sale calde și puțin adânci de culoare turcoaz vin din golful Pinarello, iar grupurile parfumate de pini emană un miros extrem de plăcut. Poți merge desculț pe podețele care traversează lagunele izolate și după o zi de stat la soare poți alege dintre cele șase restaurante la nord de plajă sau din barurile rustice de pe plajă.

Calanques, Provence

Celebritățile se relaxează mereu pe câte un super-iaht pe Riviera Franceză (de obicei unul care tocmai a ancorat lângă Plage du Martinez în Cannes), dar dacă nu vrei lux și opulență, Calanques este o plajă mai puțin frecventată.

Porțiunea de coastă de 16 kilometri dintre Cassis și Marsilia este absolut superbă. Fâșiile de uscat cu pereți abrupți sculptați în calcar și brăzdați de văi adânci pline de faună sălbatică sunt idilice.

Pentru cea mai retrasă porțiune, bătută de apele azurii, îndreaptă-te spre Coasta Albastră, la vest de Marsilia. Aici vei găsi un paradis.

Vouliagmeni până la Sounio, Atena

E greu să alegi doar o plajă ascunsă lângă Atena, așa că în această porțiune de coastă vei găsi o mulțime de locuri secrete pentru a te bucura de razele fierbinți grecești.

@meddrop The  Vouliagmeni Lake looks like a fancy spa, but it hides geological mysteries and amazing stories. Would you swim in this water knowing that under you more than 4 km of tunnels and caves connect you directly to the belly of the earth?!  #vouliagmenilake #athensriviera #athens #greece #summeringreece #italianingreece ♬ Diamonds On The Inside - Ben Harper

Fă o plimbare de o oră de la Vouliagmeni la Sounio (asigurându-te că te oprești pe drum la Templul lui Poseidon din Sounion) și vei ajunge la plaja izolată Thymari.

@theodore_vrettos #greece #vouliagmeni #astirbeach #greekmusic #music #beach #summer ♬ πρωτότυπος ήχος - Thomas

Înoată, bucură-te de soare și de briza mării, apoi retrage-te într-una dintre tavernele locale situate de-a lungul țărmului pentru a te reface.

El Saler, Valencia

El Saler, cu cei aproape cinci kilometri de dune de nisip fin, se află în Parcul Național Albufera din Valencia. Golful adăpostit este ascuns de vânturile de vest, fiind un loc perfect pentru a te relaxa și bronza.

@voyagedebientre #españa???????? #valencia #playasaler☀️ #playasalervalencia #españa #valenciavacation #espagna???????????????? #espagnetiktok???????? #playa #playaelsaler????????️???????? ♬ Sol playa arena - Kevin pereira

Dacă ești activ, poți face o plimbare cu bicicleta de la Valencia la El Saler și apoi te poți răcori lângă Lacul Albefura, o lagună de apă dulce separată de mare de dune și pini mediteraneeni.

Porto Cesareo, Puglia

Dacă ai călătorit prin Toscana, ai descoperit Umbria și te-ai plimbat de-a lungul Coastei Amalfi, Puglia ar trebui să fie următoarea pe lista ta de destinații.

Această locație însorită în călcâiul cizmei Italiei este o regiune de livezi de măslini, podgorii și țărmuri fără turiști.

@salentocoasttocoast ???? FORMIDABLE ✨  ????Porto Cesareo, Puglia, Italy???? ®️???? @andrea.pappaccogli  ♻️ Condividi il post con i tuoi amici e tagga @salento_coasttocoast ???? ???????? Ci trovi anche su Facebook, link in Bio #torrelapillo #portocesareo #lecce #puglia #apulia #salento #weareinpuglia #salentocoasttocoast #scogliodellamalva #sunsetpuglia #sunsetlover #isoladeiconigli #sanpancraziosalentino #veglie #nardò #tramontisulmare #tramonti_italiani #marionio #ionio #ionionsea #pugliagram #puglialover #gallipoli #ledunebeach #labahia #puntaprosciutto #torrelapillobeach #salentinità #pugliesità #salentodamare ♬ suono originale - salentocoasttocoast

Cele mai bune plaje sunt în zona Porto Cesareo, numită „Maldivele Italiei” pentru țărmul său cu nisip alb ca zahărul și marea turcoaz strălucitoare.

Orașul în sine are vedere la o lagună plină cu bărci de pescuit și, ca atare, este un loc de top pentru fructele de mare. După masă, răsfață-te cu gelato și explorează plajele între golful Torre Lapillo și delicioasa Punta Prosciutto.

Insula Vis, Croația

Declarată zonă militară în 1944 din cauza izolării sale față de continentul Croației, Insula Vis s-a deschis pentru vizitatori abia în 1989.

Plajele sale curate și limpezi o fac un refugiu pentru iubitorii de soare care vin cu bărci rapide fie din Split, fie din Pescara, Italia.

@lizstravelgram Voted Best Beach in Europe in 2016 & I can see why! Visit by boat or hike in from above. We hiked in and were very happy that we had the hot tip to wear sneakers or closed shoes as it’s a pretty serious climb down but the reward was spectacular ????  ????recommend #croatia #bestbeaches #stiniva #vis #eurosummer #visitcroatia #creatorsearchinsights  @Explore Croatia @Visit Croatia ???????? ♬ This is heaven - Nightshade

Pe partea de sud a insulei se află golful Stiniva, curat dar mic, creat de prăbușirea tavanului unei peșteri. Partea de nord-est găzduiește plaja Stoncica, frumos retrasă, cu vegetația sa verde mediteraneană și apele de smarald.

Kelebekler Vadisi (Valea Fluturilor), Turcia

Poți ajunge aici doar cu barca-taxi sau pe jos (pe Traseul Lician extrem de abrupt și stâncos), însă Valea Fluturilor este o bijuterie ascunsă de plajă și unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Turciei.

@gstravel.az Fethiyenin incilərindən, Kelebekler Vadisi ???? #gstravelaz #azerbaijan #baku #kelebeklervadisi #fethiye #ölüdeniz #fy #fypシ゚viral #fypage #fyyyyyyyyyyyyyyyy #keşfetteyizzz #keşfet #fypdongggggggg #keşfetbeniöneçıkart ♬ orijinal ses - GS Travel

Numele său provine de la speciile rare de peste 60 de tipuri diferite de fluturi care, până destul de recent, erau singurii locuitori ai văii.

Valea abruptă este plină de floră și faună bogată și vegetație luxuriantă care adăpostește golfurile cu pietriș alb. De aici poți face o baie în oceanul azuriu și te poți bălăci în două mici cascade.

Insula Lokrum, Croația

La 15 minute de mers cu barca de portul Centrului Vechi din Dubrovnik, Insula Lokrum servește ca un refugiu retras, departe de străzile adesea aglomerate ale popularului oraș croat.

Protejată de UNESCO ca o rezervație specială de vegetație forestieră, vei găsi mai mulți pini și păuni — care trăiesc sălbatic pe insulă — decât oameni.

Locuri de înot pot fi găsite pe întreaga insulă, însă o lagună de apă sărată formată prin deplasări tectonice și eroziune, cunoscută sub numele de Mrtvo More (Marea Moartă), este probabil unul dintre cele mai bune locuri.

Alimentată de o trecere subacvatică care se conectează la Marea Adriatică, Mrtvo More este o masă de apă închisă adânc în pământ. Protejată de fețele stâncoase zimțate care înconjoară laguna, apa aici este complet calmă — creând condiții ideale pentru înot. Fă plajă pe formațiunile plate de rocă înainte de a te scufunda în apele limpezi, dar fii atent la păunii care ar putea încerca să-ți fure prânzul, scrie nationalgeographic.com. 

Plaja Mirror, Albania

Călătorind pe coasta de sud a Albaniei, vei găsi cu siguranță zone izolate de nisip alb și ape cristaline, dar Plaja Mirror este, fără îndoială, cea mai bună.

@denisobserves The mirror beach is declared to be one of the clearest waters in the world #albania #mirrorbeach #albaniabeaches ♬ Wicked Game - Trevor Something

Numită astfel după modul în care lumina soarelui se reflectă pe mare, această zonă de coastă neatinsă rămâne atât de secretă încât vei avea dificultăți în a găsi prea mulți oameni aici — chiar și în lunile de vară.

Riva Bianca, Italia

Cunoscută aproape doar de cei care trăiesc în orașul medieval Lierna de pe malul estic al nordului Italiei, Lacul Como, această ascunzătoare de pe malul lacului rămâne vizitată mai ales de familiile locale. Flancată de munții înverziți care înconjoară Lacul Como, Riva Bianca are mai puțin de 2 kilometri de țărm.

Plaja Veleka, Bulgaria

Situată pe fundalul munților Strandzha, la doar 11 km de granița cu Turcia, Veleka este numită după râul care se varsă în Marea Neagră.

@eleonorayaneva My new favorite beach on the Southern Black Sea coast in Bulgaria - Veleka Beach Where the river meets the sea ☺️???????? #бъгария #traveltiktok #tiktoktravel #travelbulgaria #travel #fyp #foryoupage #foryou #bulgaria #explore #veleka #beach #beachvibes #velekabeach #velekariver ♬ Coastline - Hollow Coves

În timp ce plaja se întinde de obicei pe mai puțin de 1,5 km — oferind spațiu amplu pentru plajă fie pe malul râului, fie pe malul mării — lățimea depinde de acțiunea râului în acel an și de volumul de apă care curge din munți.

Plage Mala, Franța

Printre strălucirea și luxul de la Nisa, Monaco și Saint-Tropez se află Plage Mala. Un mic golf retras în formă de semilună ascuns în fețele stâncilor din coasta Rivierei Franceze.

Cu nisipuri albe și ape limpezi, această plajă în formă de semilună are aceeași frumusețe ca plajele mai populare ale Rivierei Franceze, dar la o scară mai liniștită.

@cltnbnymn ????Plage mala, Cap d’ail  this is a hidden beach in southern france. 15 minutes from Nice, 5 euro ticket you can get here.???? The journey from the train station is quite far for 10 minutes, there is no public transportation to this beach. this is what makes this location attractive with its quiet privacy. . . #plagemala #malabeach #capdail #suddelafrance #southernfrance #nice #train ♬ beautiful things dont ask for attention - mathias i think

Accesul la plajă este limitat, însă se poate ajunge fie pe calea de coastă de-a lungul țărmului Cap d’Ail, fie pe cele 100 de trepte ale Aleei Mala, aflate în apropierea stației de tren Cap d’Ail.

Cu apă turcoaz și stânci abrupte, Plage Mala este potrivită pentru cei care doresc să încerce sărituri de pe stâncă.

Deși multe dintre aceste locuri sunt mai puțin accesibil decât majoritatea plajelor, fiecare dintre ele merită efortul și drumeția. Nu uita să îți iei aparatul de fotografiat pentru a imortaliza peisajele spectaculoase.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Citește și...
Topul celor mai frumoase plaje din Creta. Locuri spectaculoase unde poți să faci plajă și să te bucuri de un peisaj de vis
Topul celor mai frumoase plaje din Creta. Locuri spectaculoase unde poți să faci plajă și să te bucuri de un peisaj de vis

Creta, cea mai mare insulă a Greciei, este renumită pentru plajele sale spectaculoase care atrag turiști din întreaga lume.

”Peștele Apocalipsei”, care apare înaintea cutremurelor catastrofale, găsit pe o plajă. Ajunge și la 11 metri lungime
”Peștele Apocalipsei”, care apare înaintea cutremurelor catastrofale, găsit pe o plajă. Ajunge și la 11 metri lungime

Vizitatorii unei plaje din California au găsit un pește-vâslă rar în apropierea țărmului, cu două zile înainte de un cutremur, perpetuând astfel folclorul care spune că aceste creaturi de adâncime sunt „peștii Apocalipsei”.

Peste 200.000 de turiști se bucură de vacanță pe litoral. Care sunt cele mai aglomerate plaje și cât costă o noapte de cazare
Peste 200.000 de turiști se bucură de vacanță pe litoral. Care sunt cele mai aglomerate plaje și cât costă o noapte de cazare

Este vârf de sezon pe litoral, și peste 200.000 de oameni sunt la malul mării. Joi a fost atât de aglomerat, la orele prânzului, încât puteai merge doar pe vârfuri printre cearceafuri.  

Plaje din Grecia aproape de România. În ce stațiuni ajungi cel mai repede cu mașina
Plaje din Grecia aproape de România. În ce stațiuni ajungi cel mai repede cu mașina

Dacă vrei să mergi în vacanță în Grecia sau pur și simplu ai chef de o escapadă de weekend, poți alege câteva plaje din Grecia aproape de România. Există câteva stațiuni în care ajungi rapid cu mașina.  

Plaje în Grecia continentală. Cele mai frumoase locuri unde să faci plajă, fără să mergi pe insulele grecești
Plaje în Grecia continentală. Cele mai frumoase locuri unde să faci plajă, fără să mergi pe insulele grecești

Cu peisaje rurale întinse, ruine antice și plaje uimitoare, Grecia continentală abundă în peisaje contrastante și bijuterii ascunse. Fie că alegi să te relaxezi pe coastă sau să descoperi istoria bogată a Greciei, aici există ceva pentru toate gusturile

Recomandări
România este în alertă. Un ciclon care a pus stăpânire pe centrul Europei vine către noi. Avertismentul meteorologilor
România este în alertă. Un ciclon care a pus stăpânire pe centrul Europei vine către noi. Avertismentul meteorologilor

Autorităţile de mediu din România sunt în alertă. Un ciclon care a pus stăpânire pe centrul Europei vine către noi.

Cum a reușit un cuplu din Bihor să pună mâna pe averea unui bătrân, străin de ei. Cenușa bărbatului, găsită în casa acestora
Cum a reușit un cuplu din Bihor să pună mâna pe averea unui bătrân, străin de ei. Cenușa bărbatului, găsită în casa acestora

O notăriţă din Oradea a fost trimisă în judecată după ce a ajutat doi iubiți să pună mâna pe averea unui bătrân, care a murit în condiţii suspecte, în urmă cu 5 ani.

VIDEO. Un polițist de la Rutieră aflat pe motocicletă a lovit o femeie, pe trecerea de pietoni, în București
VIDEO. Un polițist de la Rutieră aflat pe motocicletă a lovit o femeie, pe trecerea de pietoni, în București

S-au derulat scene dure în faţa Guvernului României. O femeie de 36 de ani a fost lovită pe trecerea de pietoni de un motociclist al Poliției Rutiere, aflat în misiune.