Petrecerile au inceput la pensiunile din tara. Sorici si pomana porcului, prima masa a turistilor

×
Codul embed a fost copiat

Petrecerile s-au pornit in pensiunile si hotelurile din tara, unde turistii au fost primiti cu mesele pline. Au inceput cu un pahar de tuica fiarta sau vin aromat cu scortisoara, ca sa mearga bine tochitura sau pomana porcului, dupa gustul fiecaruia.

La Poiana Marului, barbatii s-au inchis in crama si au gustat din sticlele pretioase, ca sa-si pregateasca stomacul pentru ospat. Apoi s-au grabit sa ia sorici de pe porcul taiat.

Multi dintre turisti care au crescut la oras au vazut pentru prima data cum se taie porcul si au ramas uimiti: "A fost frecat cu sare si asta il inmoaie... Interesant."

Insa ospatul abia a inceput. Dupa sorici, urmeaza pomana porcului, obligatorie de ajun.

"Porcul il iei mai intai si il pui sa alerge ca sa faca muschi, dupa care il bagi la pomana porcului", explica un bucatar.

Citește și
brad
Cum s-a negociat pentru brazi pe ultima suta de metri in ajunul Craciunului: "Ai luat bradu' cu 30 si mai faci si figuri!"
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Cu asa bucate, nimeni nu a observat ca vremea aducea mai degraba a Paste decat a Craciun, iar doamnele chiar s-au bucurat de o sesiune de bronzat.

Si Maramuresul este plin de distractie si voie buna. Pensiunile sunt pline, iar gazdele pregatesc de zor mesele. Si-au intampinat oaspetii cu paine si sare, bucate traditionale si horinca, in timp ce colindatorii vesteau Nasterea Domnului.

Petrecerile sunt in toi si in nordul Moldovei.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Salata de perisoare, rata cu varza rosie, icre de stiuca. Preparatele cu care romanii
Salata de perisoare, rata cu varza rosie, icre de stiuca. Preparatele cu care romanii "isi dau gata" invitatii de Craciun

Carnati, toba, friptura, lebar, sunculita, pe toate le aranjam frumos pe masa de sarbatoare.

Cum s-a negociat pentru brazi pe ultima suta de metri in ajunul Craciunului:
Cum s-a negociat pentru brazi pe ultima suta de metri in ajunul Craciunului: "Ai luat bradu' cu 30 si mai faci si figuri!"

Cei care nu si-au luat un pom de Craciun zilele trecute s-au grabit joi sa-l caute in piete si au negociat cat au putut cu vanzatorii, daca aveau buget redus.

Cozi interminabile pentru ultimele cadouri de Craciun. Ce buget a pregatit un barbat pentru
Cozi interminabile pentru ultimele cadouri de Craciun. Ce buget a pregatit un barbat pentru "parfumuri si ceasuri"

Pentru ca Mos Craciun trebuie sa ajunga la milioane de copii din intreaga lume, multi oameni simpli s-au oferit sa ii fie alaturi in aceasta nobila misiune.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.