Peisajele de poveste din Apuseni au atras tot mai mulți turiști. Cum au fost primiți

Ultima actualizare: 24-12-2019 21:02

În Apuseni, turiștii dornici de liniște au ajuns deja la pensiuni pentru sărbătorile de iarnă.

Cei care și-au dorit un Crăciun tradițional, au ales un sat de poveste, ascuns printre dealuri: Vidra. Acolo, pot face drumeții cu ATV-ul până la Muntele Găina.

Alții s-au cazat în pensiuni cochete, unde primesc brânzeturi fine cu ierburi aromate, roșii coapte, nucă sau struguri.

Cei care au dorit să îmbine tradiţiile moţilor cu aerul de epoca au ales pensiunile moderne care amintesc de Franţa sau Italia. La o pensiune din Gârda de Sus oaspeţii au fost primiţi într-un salon boem cu mobilier de epocă.

A şi nins puţin, spre bucuria multora.

Turistă: „E prima dată când venim în această zonă. Ne duce într-o altă poveste, într-o altă lume, foarte, foarte frumos."

Turistă: „Suntem din Galaţi şi am ales pentru că sunt oamenii calzi, sunt locuri foarte frumoase. Aici nu am ajuns niciodată până acum, e de vis, mai ales că avem aşa o vedere către pădure, e tot ce îţi poţi dori."

Pe lângă meniul traditonal, gospodinele pregătesc şi bucate fine. Un sos alb special înnobilat cu nuscoara şi ceapă verde va da savoare fripturilor.

La altă pensiune turiştii vor putea gusta brânzeturi fine:

Cristina Nicola, producător brânzeturi: „Am pregătit pentru oaspeţii noştri nişte brânzeturi diferite, brânzeturi cu izuri franţuzeşti, avem brânzeturi cu ierburi, cu mărar, cu merişoare, cu struguri."

La aproape 90 de kilometri de Alba Iulia, turiştii descoperă satul Vidra, lângă o pădure de brazi. Aerul curat le face poftă de mâncare.

Între mese, oaspeţii pot urca pe frumosul Deal cu Melci sau pot vizita cascada din zonă. Anul acesta, de Crăciun, sania trasă de cai a fost înlocuită cu ATV-uri.

Lia Vîrciu, proprietar pensiune: „Dacă vor să vadă zăpada îi îndrumam să meargă la cota 1500 pe Muntele Găina. În zona în ultima perioadă numărul de clienţi a crescut undeva la 40% faţă de acum 5 ani."

Claudia Pogan, proprietar pensiune: „E munte, e linişte, e aer curat. Cabana are capacitate în jur de 20 de persoane, 4000-5000 de lei."

Pentru patru nopţi în sistem all inclusive, turiştii au plătit 1100 de lei fiecare. Alţii au dat câteva mii de lei ca să închirieze o cabană întreagă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO