Pariul castigator al unor investitori privati in Ocna Sibiului, statiunea cu namoluri vindecatoare. Cat costa cazarea aici

Ultima actualizare: 14-06-2017 07:34

Abia incep vacantele si toata lumea cauta destinatia perfecta. Ocna Sibiului ar putea sa fie o idee.

Comparata candva cu celebra Karlovy Vary statiunea a palit in anii de dupa Revolutie, iar baile de sare si namolurile ce-i dusesera vestea au fost multa vreme abandonate. Constienti insa de potentialul urias, cativa investitori privati au pariat totul pe cartea balneo, iar acum se felicita.

Formate in urma cu aproape 100 de ani pe locul unor vechi mine de sare, lacurile de la Ocna Sibiului erau cele mai cautate din intreg imperiul Austro-Ungar. Se dusese vestea ca baile si namolurile de aici trateaza de la reumatism si boli de piele pana la afectiuni respiratorii sau pe cele ale sistemului nervos.

Dupa anii comunismului, cand a fost folosita din plin statiunea a devenit o paragina. Din fericire cativa investitori au reamenajat ulterior strandurile si baza de agrement iar clientii au revenit.

In aceste conditii administratia orasului Ocna Sibiului - de care apartine statiunea - a fost fortata sa ia atitudine. 5 milioane de euro au fost investite deja in lacuri, strazi si parcari iar alte 4 milioane urmeaza sa fie folosite pentru modernizari.

Claudiu Predescu, primarul orasului Ocna Sibiului: "Este un fenomen straniu sa zic asa, nu se dubleaza, se mareste de 4 ori de fapt populatia orasului. Noi avem in jur de 4000 de locuitori. Si dintr-o data cu 16 mii…"

Pensiunile au inceput sa se inmulteasca, iar proprietarii lor se intrec in arhitectura si amenajari interioare. Una, de exemplu, este amplasata ca un far, exact intre lacurile cu apa sarata.

Una dintre cele mai elegante vile atrage turistii cu o poveste misterioasa de dragoste. Aici ar fi trait candva Louisa, o tanara frumoasa care a ales sa moara pentru iubirea ei neimplinita. Proprietarii spun ca spiritul tinerei inca bantuie casa.

Litoralul Ardealului este accesibil ca pret. Tarifele pentru cazare incep de la 80 de lei pe noapte pentru o camera dubla.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO