(P) Cabana Harțagu, locul unde fiecare masă este un ospăț
Atenția pentru detalii și bun gust în a reda o atmosferă tipică românească, alături de efortul de a reprezenta bucătăria tradițională prin tot ce are mai valoros de oferit, sunt standarde obligatorii la Cabana Harțagu.
Fiecare masă este un ospăț, fiecare farfurie este presărată cu dragoste, fiecare îmbucătură te duce cu gândul la căldură de acasă sau de la bunici. Din dorința de a vă oferi o masă delicioasă din ingrediente proaspete, pline de arome, nu avem un meniu a-la-carte. Meniul sejurului este fix, la prânz conține trei feluri, iar la cină doua feluri de mâncare.
Astfel, vă puteți trezi atunci când doriți și servi o varietate de mâncăruri delicioase, în sala de mese sau pe terasele exterioare, în aer liber. De asemenea meniul cu produsele servite la Cabana Harțagu poate varia în funcție de anotimp. Mâncărurile de la Cabana Harțagu sunt gătite încet de bucătari localnici, cu ingrediente din gospodăriile proprii.
Meniu tradițional
La Harțagu, hrana este legată de natură. În unii ani umplem beciul de mere, în alții numai cu pere, în unele primăveri avem urzici și păpădie din belșug, în altele numai muguri de brad și sevă de mesteacăn. Nu facem nimic din ceea ce ne-ar îndepărta de cursul firesc al lucrurilor. În fapt, ne-am permis un singur element de civilizație contemporană, din respect față de voi, oaspeții noștri: normele de igienă în verificarea și prepararea hranei de-a lungul întregului proces sunt conforme cu cele mai restrictive standarde europene.
MENIUL POATE DEPINDE DE SEZON DAR DE CELE MAI MULTE ORI GASEȘTI LA NOI URMĂTOARELE BUCATE:
Platou de întâmpinare: sirop, țuică, turte, brânzeturi, cașcaval, fasole bătută, salată de vinete, șunculiță de casă, caș afumat, mușchi afumat, legume proaspete (roșii, ceapă, castraveți) - îl pregătim pentru cei cu sejur de minim 2 nopți.
Mic dejun: zacuscă de casă, pateu de casă, caș afumat, iaurt simplu, cereale, legume (roșii, ardei, castravete, morcov, ceapă, măsline), ouă (fierte, ochiuri, omletă), cărnuri (babic, mușchi, tobă, pateu, șuncă, pastramă, jumări), pâine cu lapte și ou, compot (în sezon).
Prânz: aperitive (fasole bătută, jumări, ceapă, brânzeturi aromate), ciorbe (de cocoș cu tăieței de casă - acrită cu borș de puțină, după o rețetă tradițională veche moștenită de la bunicii lui Tataie George -, văcuță, perișoare, purcel - acrită cu zeamă de varză -, pasăre, fasole cu afumătură, ciorbă de os de porc, de legume), gulaș de vițel, ostropel, sarmale, tochitură, brânză cu legume la cuptor, rață pe varză, piftie de porc sau curcan, cărnuri la cuptor (porc, vită, ied, miel), saramură de păstrăv, saramură de pui, orez sârbesc, cartofi nature, cârnați de casă - afumați și uscați, legume la grătar, sarmale/ardei umpluți de post, ciulama de ciuperci, fasole scăzută.
Cină: aperitive (mămăligă cu brânză și smântână), grătar (ceafă de porc, pastramă, cârnați, pește), șnițel de curcan, cartofi cu rozmarin, legume la cuptor, drob de legume, bulz, saramură de pește, legume pane, piure de cartofi, chiftele de legume, ciuperci la cuptor.
Desert: tartă cu fructe de pădure, cu mere, cu ciocolată, învârtită, clătite, prăjitură cu măr, plăcinte cu brânză și mere, cozonac, gogoși.
Inclus - apă plată de izvor