(P) Cabana Harțagu, locul unde fiecare masă este un ospăț

Cabana Harțagu - 1

Atenția pentru detalii și bun gust în a reda o atmosferă tipică românească, alături de efortul de a reprezenta bucătăria tradițională prin tot ce are mai valoros de oferit, sunt standarde obligatorii la Cabana Harțagu.

Fiecare masă este un ospăț, fiecare farfurie este presărată cu dragoste, fiecare îmbucătură te duce cu gândul la căldură de acasă sau de la bunici. Din dorința de a vă oferi o masă delicioasă din ingrediente proaspete, pline de arome, nu avem un meniu a-la-carte. Meniul sejurului este fix, la prânz conține trei feluri, iar la cină doua feluri de mâncare.

Astfel, vă puteți trezi atunci când doriți și servi o varietate de mâncăruri delicioase, în sala de mese sau pe terasele exterioare, în aer liber. De asemenea meniul cu produsele servite la Cabana Harțagu poate varia în funcție de anotimp. Mâncărurile de la Cabana Harțagu sunt gătite încet de bucătari localnici, cu ingrediente din gospodăriile proprii.

Meniu tradițional
La Harțagu, hrana este legată de natură. În unii ani umplem beciul de mere, în alții numai cu pere, în unele primăveri avem urzici și păpădie din belșug, în altele numai muguri de brad și sevă de mesteacăn. Nu facem nimic din ceea ce ne-ar îndepărta de cursul firesc al lucrurilor. În fapt, ne-am permis un singur element de civilizație contemporană, din respect față de voi, oaspeții noștri: normele de igienă în verificarea și prepararea hranei de-a lungul întregului proces sunt conforme cu cele mai restrictive standarde europene.

Citește și
lebede
Pe litoralul românesc, de Crăciun, ”este mirific peisajul”. Zeci de lebede oferă un spectacol deosebit

MENIUL POATE DEPINDE DE SEZON DAR DE CELE MAI MULTE ORI GASEȘTI LA NOI URMĂTOARELE BUCATE:

Platou de întâmpinare: sirop, țuică, turte, brânzeturi, cașcaval, fasole bătută, salată de vinete, șunculiță de casă, caș afumat, mușchi afumat, legume proaspete (roșii, ceapă, castraveți) - îl pregătim pentru cei cu sejur de minim 2 nopți.

Mic dejun: zacuscă de casă, pateu de casă, caș afumat, iaurt simplu, cereale, legume (roșii, ardei, castravete, morcov, ceapă, măsline), ouă (fierte, ochiuri, omletă), cărnuri (babic, mușchi, tobă, pateu, șuncă, pastramă, jumări), pâine cu lapte și ou, compot (în sezon).

Prânz: aperitive (fasole bătută, jumări, ceapă, brânzeturi aromate), ciorbe (de cocoș cu tăieței de casă - acrită cu borș de puțină, după o rețetă tradițională veche moștenită de la bunicii lui Tataie George -, văcuță, perișoare, purcel - acrită cu zeamă de varză -, pasăre, fasole cu afumătură, ciorbă de os de porc, de legume), gulaș de vițel, ostropel, sarmale, tochitură, brânză cu legume la cuptor, rață pe varză, piftie de porc sau curcan, cărnuri la cuptor (porc, vită, ied, miel), saramură de păstrăv, saramură de pui, orez sârbesc, cartofi nature, cârnați de casă - afumați și uscați, legume la grătar, sarmale/ardei umpluți de post, ciulama de ciuperci, fasole scăzută.

Cină: aperitive (mămăligă cu brânză și smântână), grătar (ceafă de porc, pastramă, cârnați, pește), șnițel de curcan, cartofi cu rozmarin, legume la cuptor, drob de legume, bulz, saramură de pește, legume pane, piure de cartofi, chiftele de legume, ciuperci la cuptor.
Desert: tartă cu fructe de pădure, cu mere, cu ciocolată, învârtită, clătite, prăjitură cu măr, plăcinte cu brânză și mere, cozonac, gogoși.
Inclus - apă plată de izvor

Articol recomandat de sport.ro
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Citește și...
Pe litoralul românesc, de Crăciun, ”este mirific peisajul”. Zeci de lebede oferă un spectacol deosebit
Pe litoralul românesc, de Crăciun, ”este mirific peisajul”. Zeci de lebede oferă un spectacol deosebit

Pe litoral, deşi vântul a bătut cu putere și a fost un frig pătrunzător, unii dintre turiști au ieșit la plimbare pe malul mării și au admirat grațioasele lebede din Eforie Sud.

De Crăciun, în inima Maramureșului istoric, caii mândri cu hamuri împodobite au făcut senzație. Turiștii sunt încântați
De Crăciun, în inima Maramureșului istoric, caii mândri cu hamuri împodobite au făcut senzație. Turiștii sunt încântați

Crăciunul în Maramureș nu ar fi complet fără festivalul de datini și obiceiuri. S-au convins de asta oaspeții care au lăsat căldura și confortul pensiunilor ca să vadă colindătorii. Seara, gazdele au încins focul în sobe și i-au așteptat cu masa pusă.

Crăciun în Bucovina, locul în care priveliștea îți taie respirația: ”România este alta decât o vedem noi”
Crăciun în Bucovina, locul în care priveliștea îți taie respirația: ”România este alta decât o vedem noi”

Ultima zi din vacanță de Crăciun în Bucovina a fost despre experiențele în natură. Unii turiști s-au aventurat în munți până la cel mai înalt punct panoramic din Țara Dornelor, unde priveliștea îți taie respirația.

Recomandări
Viscol în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rafalele de peste 120 km/h doboară copaci și stâlpi. Turiștii, avertizați
Viscol în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rafalele de peste 120 km/h doboară copaci și stâlpi. Turiștii, avertizați

Viscolul începe să pună mari probleme în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rafalele de peste 120 de kilometri pe oră au rupt copaci și stâlpi de curent electric.

Reacția Școlii de Poliție din Câmpina, după ce un angajat ar fi încercat să violeze un elev în biroul său
Reacția Școlii de Poliție din Câmpina, după ce un angajat ar fi încercat să violeze un elev în biroul său

Un agent de serviciu al Școlii de Poliție din Câmpina, cu o vechime de peste 20 de ani în sistem, a fost arestat preventiv, după ce un elev a reclamat că l-ar fi agresat sexual.

Explozie de cazuri de gripă severă. Sute de pacienți ajung zilnic la urgențe, majoritatea nevaccinați
Explozie de cazuri de gripă severă. Sute de pacienți ajung zilnic la urgențe, majoritatea nevaccinați

Situație îngrijorătoare în spitalele de boli infecțoase din țară care au rămas fără locuri libere din cauza numărului mare de pacienți cu gripă.