Narcisele salbatice, ascunse in Muntii Apuseni, atrag turisti din toata lumea. Minunatiile pe care nimeni nu le promoveaza
Unele dintre cele mai delicate simboluri ale acestui anotimp ni se dezvaluie cu toata delicatetea. Narcisele salbatice, ascunse in poienele din Bistrita-Nasaud si Muntii Apuseni, atrag turisti din toate colturile lumii.
Drumul pana la minunatiile ocrotite de lege este greu accesibil, iar autoritatile nu au gandit pana acum planuri de promovare. Noroc cu retelele de socializare, unde oamenii posteaza acum fotografii cu frumusetile naturii.
Pe sesul Mogosenilor, in judetul Bistrita Nasaud, gasim o rezervatie de narcise salbatice. Aici pot ajunge doar cei care au masini de teren sau prefera plimbarile la pas.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Desi nu este nici un afis care sa ii instiinteze pe turisti, toti cei care vin aici trebuie sa stie ca nu au voie sa rupa nici macar o floare, pentru ca risca o amenda intre 3000 si 7500 de lei.
Din pacate, zapezile din toiul primaverii au afectat plantele care au o viata scurta de doar doua saptamani.
O mare de narcise gasim si in Muntii Trascau, la peste 1.200 de metri. Florile cresc aici de zeci de ani, iar in luna mai se dezvaluie in toata splendoarea.
In general este dificil sa ajungi sa admiri aceste minunatii. Dar efortul merita, spun turistii. Un domn este ceva mai norocos. Rezervatia de narcise s-a intins pana in gospodaria lui.
NICOLAE AVRAM, proprietar teren: "Vin turisti si straini si din tara, din Germania, din Cehia, din Slovacia, din Ungaria, din multe tari".
Intinse pe aproape doua hectare, narcisele nu sunt deloc pretentioase si cresc fara a avea nevoie de o ingrijire speciala. Biologii sunt cei care se preocupa frecvent de ele si vin sa le studieze. In schimb, autoritatile nu fac nimic. Nu au accesat deloc fonduri sa promoveze zona.
Narcisele salbatice sunt o specie protejata prin lege. In Romania exista 20 de astfel de poieni.