Insulele grecesti, la mare cautare printre tinerii care vor sa se casatoreasca. Cate nunti se oficiaza pe sezon in Santorini

Ultima actualizare: 30-06-2016 08:00

Insulele grecesti sunt tot mai cautate de tinerii care vor sa se casatoreasca intr-un loc special si romantic. Santorini, insula indragostitilor, faimoasa si datorita filmului "Mammma Mia", este la mare cautare.

Iar localnicii s-au adaptat si le ofera mirilor cele mai bune servicii pentru o nunta de vis.

Hector si Victoria au venit in Santorini tocmai din Santiago de Chile. S-au cunoscut in urma cu sase luni si nu a trecut mult timp pana cand el a cerut-o de sotie. Amandoi voiau o nunta intr-un loc de neuitat, asa ca au ales mica insula din Marea Egee, cu privelisti rapitoare.

Hector, mire: "Ne-am dat seama ca o nunta intima in Grecia ne-ar costa de cinci ori mai putin decat una in Chile, unde oricum nu am fi gasit privelisti atat de frumoase. Asa ca ne-am spus: "Hai sa ne casatorim in Grecia!"

Ioannis este unul dintre cei trei oficiali eleni de pe insula pe care se rostesc juraminte fierbinti. Spune ca, de la un an la altul, face fata tot mai greu solicitarilor.

Ioannis Kavallaries, ofiter de stare civila: "Oficiem intre 1.000 si 1.500 de nunti pe sezon."

Asta inseamna afaceri profitabile pentru proprietarii de taverne si hoteluri, dar si pentru organizatorii de nunti, fotografii sau stilistii de acolo.

Localnicii si-au dat toata silinta pentru a se ridica la nivelul pretentiilor. Brutarii cu traditie au invatat sa faca torturi pentru nunti sofisticate.

Katerina conduce un lant de taverne si spune ca indragostitii care vor sa faca o rezervare de nunta pentru anul viitor trebuie sa se grabeasca.

Insula de natura vulcanica, unde casele albe sunt cocotate pe stancile rosiatice, are o suprafata de nici 80 de kilometri patrati. Dar atrage anual aproximativ doua milioane de turisti, multi dintre ei straini.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO