Insula din Deltă considerată raiul pescarilor: „Face parte din a doua viaţă a mea”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 29 Octombrie 2018 19:56
Categorie: Stiri Turism

Delta Dunării este un loc care fascinează nu doar vara, ci şi acum, când în satele lipovenilor sau ucrainenilor îşi fac apariţia sute de pescari.

Este perioadă în care amatorii acestui sport se gândesc la marile capturi, iar localnicii îşi rotunjesc veniturile, după plecarea turiştilor. În plus, şi peisajul este unic.

Insula Uzlina este considerată un rai al pescarilor. Aproape toate locurile de cazare sunt ocupate în această perioadă.

Ţinu Hanganu, pescar: „Face parte din a doua viaţă a mea, o satisfacţie extraordinară. Am îndrăgit Delta, extraordinar. Tot timpul e frumoasă, depinde cum o vezi. Delta este inegalabilă din multe puncte de vedere."

La intrarea în lacul Isac, mii de păsări urmăresc curioase eforturile participanţilor la un concurs de pescuit la ştiuca. După mai puţin de o oră apar şi primele capturi. Răpitorii aurii, cu carne albă şi gustoasă, zvâcnesc în undiţe.

La doar câţiva paşi de oameni, îşi face apariţia, timid, un enot. Este renumitul câine sălbatic al Deltei. În câteva minute, devine vedeta aparatelor de fotografiat.

Pescar: „Vine, îi dăm de mâncare, pâine, salam, pește, chiar şi ardei gras. Astăzi i-am dat şi a mâncat şi este prietenul nostru. Are şi un nume, Vasile, absolut!"

După o zi de trudă plăcută, seara încep petrecerile lipoveneşti. Sezonul se poate prelungi până la jumătatea lunii decembrie. Acum se prind şi peştii cei mari: uriaşul somn, ştiucile de peste 10 kilograme sau frumoşii crapii cu solzi ca argintul.

Cătălin Tibuleac preşedintele Asociației Turistice Delta Dunării: „Perioada octombrie-noiembrie este o perioadă frumoasă pentru pasionaţii de pescuit. Dovada stau şi concursurile care se organizează în această perioadă. Discutăm de numai puţin de 12 concursuri de pescuit la ştiucă."

Pachetele variază de la 150 până la 400 de lei pe noapte, dar dacă grupul de pescari este mare, preţul scade la jumătate.

Autorităţile din turism spun că sezonul 2018 în Delta a fost cel mai bun din ultimii 15 ani. Faţă de anul trecut, numărul turiştilor a crescut cu 50 la sută.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO