Impresia unor australience care au ajuns pe Transfăgărășan. Drumul se închide de luni


Ultimul update: Duminica 03 Noiembrie 2019 11:44
Data publicarii: Duminica 03 Noiembrie 2019 09:44
Categorie: Stiri Turism

Cel mai frumos drum din lume, cum a fost numit „Transfăgărașanul", mai poate fi străbătut la volan doar duminică, deorece luni se va închide circulaţiei pentru perioada de iarnă.

Printre cei aflați acum pe „drumul printre nori" sunt numeroși străini, care au venit să facă poze cu „Transfăgărășanul" în culorile toamnei, și să descopere locurile, oamenii și bucătăria tradițională.

Deepa şi prietenele ei au venit tocmai din Australia. Ea împlineşte 27 de ani şi a vrut să-şi sărbătorească ziua pe Transfăgărășan, despre care a auzit că toamna este un loc fascinant.

Deepa Narula, turista din Austraila: din engleză: „E frumos, culorile sunt uimitoare! Sunt tare bucuroasă că am nimerit pe vremea asta! Scoate la iveală misterul loculului! Ca desprins din cinema."

Abril Felman, turistă din Australia: „Acum vedem toate culorile! Am nimerit la fix, înainte ca drumul să se închidă și suntem tare încântate de asta! Culorile, ceața, totul e frumos!"

La peste 2.000 de metri altitudine, turiştii sunt fascinaţi de peisajul învăluit în ceaţă.

Turist britanic: „Cu toată ceața asta în fundal, îmi pot imagina că e una dintre cele mai bune zile să descoperi drumul ăsta! Arată fantastic, îţi ia răsuflarea! E ceva ce trebuie să vezi măcar o dată în viaţă!"

Turistă: „Suflă vântul foarte tare acum şi este frig, dar chiar şi aşa e foarte frumos aici!"

La cabanele din zona lacului Bâlea, oaspeţii sunt aşteptaţi cu sarmale şi papanaşi. Un prânz începe de la 30 de lei, iar cazarea într-o cameră dublă cu mic dejun costă aproximativ 230 de lei.

Turiste din SUA: „Îmi place că e totul natural, oamenii sunt amabili, e linişte, cumva neatins totul! Iar manacrea e foarte bună, am încercat sarmale, mămăliga şi ciocalată caldă."

Ela Bălan: „Ne-am gândit să ieşim un pic din clasica Valea Prahovei pentru bucureşteni şi să explorăm un pic alte zone. Chiar ne gândeam că e absolut superb, nişte culori fantastice şi arata super mişto!"

Turiştii trebuie să vină în zona echipaţi de iarnă.

Bogdan Turcu, cabanier: „Lumea trebuie să vină pregătită adecvat, cu încălţăminte pentru munte, cu echipament pentru că vremea se poate schimba de la o oră la alta."

Pasionaţii de ski extrem şi drumeţii pot merge şi în munţii Făgăraş. În cele 4 cabane din zonă, sunt aproximativ 180 de locuri de cazare.

Luni, 4 noiembrie, Transfagarasanul va fi închis, iar de atunci puteţi ajunge la Bălea Lac cu telecabina. O călătorie dus întors costa 60 de lei.

Un turist a căzut într-o râpâ adâncă de 10m. Cât a durat misiunea de salvare
Cum a fost găsit turistul maghiar dispărut de 3 zile în Munţii Bihorului
Turist maghiar dispărut de 4 zile în Munții Bihorului. Ce au descoperit salvatorii
FULLSCREEN
Impresia unor australience care au ajuns pe Transfăgărășan. Drumul se închide de luni
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO